Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 30 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

5 x natuurlijke, eetbare verf waarmee je toffe paaseieren maakt

Ei, ei, ei en we zijn zo blij! Paaseieren verven is een leuke activiteit tijdens de Paasdagen. Met deze keuken ingrediënten kun je veilig paaseieren verven met de kinderen.

1. Kurkuma

Voor een gele kleur kun je kurkuma gebruiken. Deze goud gele kruiden is perfect om de paaseieren een prachtige gele gloed te geven. Meng een eetlepel kurkuma in een kop kokend water. Roer er een theelepel azijn door en laat het mengsel voor het verven even afkoelen.

2. Rode thee

Iedere thee die enigszins rood uitslaat is hiervoor geschikt. Denk bijvoorbeeld aan rooibos thee. De rode tint van de thee zorgt grappig genoeg voor een pastel paarse kleur.

LEES OOK: 21x gezonde snacks om voor en mét je kind te maken tijdens Pasen

3. Bieten

Bietjes zijn je best vriend als je voor roze paaseieren gaat. Niet zo gek ook: als je genoeg bietjes eet wordt je plas namelijk ook roze. Voor een lichtroze kleur kun je een mengsel maken van rauwe bieten, water en azijn. Laat de eieren hier een half uur in weken.

4. Matcha poeder

Ben je gek op matcha? Dan is dit perfect. Matcha geeft een pastelgroene tint. Voeg voor het mengsel matcha poeder en een paar zakjes groene thee toe aan warm water.

LEES OOK: 7x toffe knutselwerken voor Pasen die je samen met je kind kunt maken

5. Rode kool

Rode kool zorgt ook voor een onverwachte kleur. Rode kool zorgt namelijk voor blauwe paaseieren. Gebruik hiervoor een hele rode kool. Voor een leuk marble effect voeg je een beetje boter toe.

Veilig paaseieren verven

Je kunt de hardgekookte eieren even onderdompelen in het water-verf mengsel. Zo krijgen ze vast een basiskleurtje. Of je bestrijkt – samen met de kids – de eieren met de verf. Hoe vaker je de eiren onderdompelt of van een laagje voorziet, hoe sterker de kleur eruit ziet.

Is het resultaat zoals je het wil? Stop de eieren vervolgens in de koelkast. Laat ze afkoelen tot de kleur naar wens is. Als de verf helemaal opgedroogd is, kun je de eieren insmeren met een laagje olie en nog een beetje oppoetsen met een stukje keukenpapier. Plaats ze vervolgens terug in de koelkast tot het tijd is om ze lekker op te eten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x natuurlijke, eetbare verf waarmee je toffe paaseieren maakt
Sluiten