Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten 29 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Ontbijten is belangrijk en zo maak je het fun voor het hele gezin

Veel ouders kunnen zich er wel in vinden dat de ochtend meestal chaotisch verloopt. De kids aankleden, douchen, even snel je haar föhnen, lunch klaarmaken én ontbijten. Maar het ontbijt is juist hartstikke belangrijk om de dag goed te starten. Venz helpt je om dat moment ook nog heel leuk te maken, zodat je allemaal vrolijk aan de dag begint.

Als je Venz op de ontbijttafel hebt staan, weet je in ieder geval zeker dat de ochtend een feestje wordt. Je kunt je vast nog wel herinneren dat je vroeger met grote ogen naar het pak hagelslag keek om de funnies te tellen die eruit kwamen gerold. Venz heeft een nieuw product dat jullie ontbijt helemaal compleet maakt: Venz Chocopasta Melk en Puur. Een fun moment voor jou en de kids om er een lekkere smeerboel van te maken aan tafel.

Zo maak je het ontbijt fun

Met deze twee tips maak jij voor jouw kids van elk ontbijt een feestje. Weg zijn je chaotische ochtenden want hiermee tover je ook bij jezelf een lach op je gezicht.

1. Team smeren of team strooien?

Je maakt het ontbijt nog leuker door er een spelletje van te maken. Hoor jij bij team smeren of team strooien? Team smeren gaat voor chocopasta, team strooien kiest voor hagelslag of vlokken. Of wil je smeren én strooien? Dan kies je toch voor chocopasta met hagelslag!

Je kunt zelfs boter-kaas-en-eieren spelen met Venz. Smeer een laag chocopasta op je boterham en maak met een mesje een boter-kaas-en-eieren patroon in de chocopasta. Gebruik de hagelslag en vlokken om de vakjes te bestrooien. Welk team wint?

venz

2. Recepten voor de echte zoetekauw

Mmmm, van deze recepten loopt het water je in de mond. Ga jij voor een broodrolletje met Venz chocopasta en aardbeien of een tosti met hagelslag en banaan tijdens het ontbijt?

Recept 1 voor team smeren
Benodigdheden voor het broodrolletje met aardbeiden
• Boterhammen
• Aardbeien
• Venz chocopasta (Melk of Puur)
• Cocktailprikkers

Snijd de korstjes van de boterham af. Besmeer de boterham met een dikke laag Venz chocopasta. Snijd aardbijen in schijfjes en verdeel deze over de boterham. Rol de boterham op en prik er een gezellig cocktailprikkertje in zodat hij mooi opgerold blijft. Als dat geen feestje is op het bord van je kids (en van jezelf natuurlijk).

Recept 2 voor team strooien
Benodigdheden voor een tosti met hagelslag en banaan
• Boterhammen
• Banaan
• Boter
• Venz Hagelslag
• Tosti-ijzer

Smeer een laagje boter op de boterham en strooi er een laag Venz hagelslag overheen. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg deze op de hagelslag. Besmeer de andere boterham ook met boter en strooi daar ook een laagje hagelslag overheen. Klap de boterhammen op elkaar en bak ze goudbruin in een tosti-ijzer. Oelala, probeer deze tosti maar eens te laten staan. Onmogelijk.

Venz ontbijtbox winnen

Wordt er door jouw kinderen liever gestrooid of gesmeerd? Laat het weten in een comment onder dit artikel op onze Facebookpagina en maak kans op een Venz ontbijtbox.

De chocopasta is vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, Coop, Deen, Deka, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jumbo, Plus, Poiesz en Vomar voor €2,79.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Venz.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ontbijten is belangrijk en zo maak je het fun voor het hele gezin
Sluiten