Commerciële Content
Commerciële Content Gesponsord 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Werkende ouder en verandert je inkomen? Check deze tips!

Als je werkt en kinderopvangtoeslag ontvangt, is het belangrijk dat je veranderingen in je inkomen doorgeeft aan de Belastingdienst/Toeslagen. Dan ontvang je namelijk ook de kinderopvangtoeslag waarop je recht hebt. Niet te veel en niet te weinig. Drie tips!

Als jij werkt (en je toeslagpartner ook) en je kind gaat spelen met vriendjes op het kinderdagverblijf of bij de naschoolse opvang heb je over die uren recht op kinderopvangtoeslag. Maar de toeslag die je hiervoor maandelijks krijgt, is een voorschot. Het bedrag is bepaald op basis van de gegevens die je doorgeeft over hoe je situatie er dat jaar als ouder(s) naar verwachting uitziet. Veranderingen, zoals dus bijvoorbeeld in je inkomen, hebben daar invloed op.

Drie tips:

  1. Krijg je een flinke opslag vanwege een nieuwe functie? Ga je minder werken en daardoor in inkomen achteruit? Of heeft je toeslagpartner een andere baan en gaat hij/zij meer of minder verdienen? Geef de verandering meteen door aan de Belastingdienst/Toeslagen via Mijn toeslagen op toeslagen.nl of via de app Kinderopvangtoeslag. Dan weet je zeker dat je straks niet te veel of juist te weinig toeslag ontvangt.
  2. Ben je benieuwd op hoeveel kinderopvangtoeslag je met het nieuwe inkomen van jou of je toeslagpartner rechts hebt? Je kunt online vast een proefberekening maken via de rekenhulp.
  3. Hoe hoger je inkomen, hoe lager de toeslag. Maar als ondernemer, zzp’er of flexwerker is het lastiger om je inkomen te bepalen. Maak een schatting en zet voor elk kwartaal een herinnering in je agenda om te checken of die schatting nog klopt. Als het dan nodig is, kun je je gegevens meteen aanpassen.

Meer informatie over deze en andere veranderingen die invloed hebben op de kinderopvangtoeslag – als je bijvoorbeeld meer of minder opvang afneemt, helemaal geen opvang meer afneemt of als je uit elkaar gaat – vind je op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag.

In samenwerking met Rijksoverheid

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Werkende ouder en verandert je inkomen? Check deze tips!
Sluiten