Redactie
Redactie Kids 16 aug 2017

Tiener neemt haar broertje (3) mee naar school om de liefste reden en gaat viraal

Er was sprake van een ‘familienoodgeval’ toen de 17-jarige Amerikaanse Stiles Parish door haar moeder gevraagd werd of zij die middag haar driejarige broertje James van de opvang kon halen.

Niet spijbelen

En dat kwam Stiles heel onhandig uit, want zij had die middag gewoon nog les – en bovendien een les die de verpleegster in spé niet wilde missen. En terwijl dat gegeven over het algemeen door veel tieners gebruikt zou kunnen worden om legitiem te spijbelen, liet Stiles zien hoe het óók kon. Vooral tot verbazing van haar eigen moeder Candice, die een paar uur later de Snapchat van haar dochter checkte en deze enorm lieve foto van haar twee kinderen zag.

Niet heel boeiend

‘Ik ging er vanuit dat ze James mee naar huis zou nemen,’ schreef Candice bij de foto. ‘Maar in plaats daarvan, nam ze haar kleine broertje mee naar school zodat ze haar les niet hoefde te missen.’ James vond de les niet heel boeiend, blijkens het feit dat ‘ie heerlijk op de schoot van z’n grote zus ligt te slapen.

Verantwoordelijk

Daaronder schrijft Candice nog dat ze eigenlijk niet weet of het wel mocht wat haar dochter deed, maar dat dat haar eigenlijk niks kan schelen. ‘Mijn liefste tienerdochter hielp niet alleen haar familie uit de brand, maar was daarnaast ook zo volwassen en verantwoordelijk dat ze terugging naar school, zelfs met haar kleine broertje, voor wie ze daarnaast ook nog eens heel erg lief is.’ Daar waren een heleboel mensen het volmondig mee eens, blijkens de meer dan 100.000 likes en bijna 5000 shares die de post kreeg.

Meer credits

Waarmee Candice gelijk wil afrekenen met het stigma dat aan tieners kleeft, dat ze alleen maar selfies zouden maken en verder vooral lui zouden zijn. Volgens haar krijgen tieners vandaag de dag niet genoeg credits. Well done Candice, dankzij acties zoals die van je dochter, wordt dat beeld af en toe een tikkeltje bijgeschaafd!

Bijna net zo verantwoordelijk, maar minstens zo grappig: Moeder geeft ‘gestolen’ auto aan bij de politie

babble.com

Reageer op artikel:
Tiener neemt haar broertje (3) mee naar school om de liefste reden en gaat viraal
Sluiten