Redactie
Redactie Mind 21 jun 2016

Verbod op verplichte hakken naar het werk

Ik, gezegend te werken in een omgeving waarbij het credo ‘come as you are’ geldt (lang leve de journalistiek!), kan het me moeilijk voorstellen, maar er zijn talloze bedrijven die het vrouwen verplicht stellen om hakken naar kantoor te dragen.

Voor alle vrouwen die zich op het gebied schoeisel ook aan dit soort regels te houden hebben: lees vooral even mee. Een jonge Britse vrouw is deze week een campagne gestart tegen een bedrijf dat van vrouwen eist dat ze op de werkvloer hakken van minimaal vijf centimeter hoog dragen. Zo werd haar verteld op haar eerste (en tevens laatste) werkdag als receptioniste bij PricewaterhouseCoopers (PwC) in Londen. Behalve dat hakken volgens haar oncomfortabel zitten, slecht zijn voor je rug en dat ze bovendien op haar ‘flatjes’ harder kan rennen.

120.000 hantekeningen in nog geen 72 uur

Nicola Thope (27) liet het er niet bij zitten. Op haar platte schoenen toog ze weer naar huis, om met stoom uit haar oren een petitie te lanceren. De inzet: dat het voor bedrijven verboden is hun vrouwelijke werkneemsters te verplichten hoge hakken te dragen. Afgelopen dinsdagavond ging-ie de lucht in; vrijdagochtend hadden al meer dan 120.000 mensen de petitie getekend.

Bron: Poshmark

Volgens Nicola zijn het niet alleen vrouwen die hun handtekening zetten, maar ook veel mannen. Met dit aantal handtekeningen kan de 27-jarige activiste naar het Britse parlement stappen en ze ‘dwingen’ tot een officiële reactie – die daartoe wettelijk verplicht zijn bij elke petitie die meer dan 100,000 handtekeningen verzamelt.

PwC (bijna) plat

Die reactie is er vooralsnog niet, maar wel uit naam van PwC en het recruitmentbureau dat mensen voor het consultancy- en accountancybedrijf aanneemt. Zij hebben inmiddels laten weten dat ze hun beleid ten aanzien van hakken zullen herzien.

Nog zoiets: waarom zou je geen spijkerbroek mogen dragen op je werk?>

Reageer op artikel:
Verbod op verplichte hakken naar het werk
Sluiten