Kids 8 nov 2017 Redactie

Verbod op zoet broodbeleg: totale vertrutting of een stap in de goede richting?

In het kader van het Nationaal Schoolontbijt laait de discussie over wat er op scholen wel en niet gegeten mag worden weer op. Op steeds meer scholen geldt een verbod op zoet broodbeleg voor tijdens de lunch en mag er niets anders gedronken worden dan water.

Verbod op zoet broodbeleg

‘Wat een getrut’, zo uiten verschillende moeders hun ongenoegen op Facebook. ‘Mag iedere ouder even zelf beslissen wat ze op brood meegeven?’ Ouders kunnen zich vaak best vinden in het ‘verbod’ op het meegeven van chips of koekjes, maar dat er ook geen pindakaas, hagelslag of jam mee mag op brood, gaat hen veel te ver. Los van het feit dat hartig beleg zoals worst en kaas vaak duurder is dan zoetigheid, gaat het ouders er vooral om dat het niet aan de school is om te beslissen wat hun kind wel of niet op brood mag eten.

Veilig en gezond eten

In een filmpje op RTL Nieuws trekt een mevrouw van het Voedingscentrum de vergelijking dat we op de school van onze kinderen verwachten ‘dat de lucht, de bankjes en de stoelen veilig en schoon zijn, dus dan moeten we dezelfde veiligheid en gezondheid van voeding eisen,’ vindt ze.

Wat vind jij? Totale vertrutting of een stap in de goede richting? Praat mee op onze Facebookpagina.

RTL Nieuws

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Verbod op zoet broodbeleg: totale vertrutting of een stap in de goede richting?
Sluiten