Redactie
Redactie Kids 8 nov 2017

Verbod op zoet broodbeleg: totale vertrutting of een stap in de goede richting?

In het kader van het Nationaal Schoolontbijt laait de discussie over wat er op scholen wel en niet gegeten mag worden weer op. Op steeds meer scholen geldt een verbod op zoet broodbeleg voor tijdens de lunch en mag er niets anders gedronken worden dan water.

Verbod op zoet broodbeleg

‘Wat een getrut’, zo uiten verschillende moeders hun ongenoegen op Facebook. ‘Mag iedere ouder even zelf beslissen wat ze op brood meegeven?’ Ouders kunnen zich vaak best vinden in het ‘verbod’ op het meegeven van chips of koekjes, maar dat er ook geen pindakaas, hagelslag of jam mee mag op brood, gaat hen veel te ver. Los van het feit dat hartig beleg zoals worst en kaas vaak duurder is dan zoetigheid, gaat het ouders er vooral om dat het niet aan de school is om te beslissen wat hun kind wel of niet op brood mag eten.

Veilig en gezond eten

In een filmpje op RTL Nieuws trekt een mevrouw van het Voedingscentrum de vergelijking dat we op de school van onze kinderen verwachten ‘dat de lucht, de bankjes en de stoelen veilig en schoon zijn, dus dan moeten we dezelfde veiligheid en gezondheid van voeding eisen,’ vindt ze.

Wat vind jij? Totale vertrutting of een stap in de goede richting? Praat mee op onze Facebookpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Nieuws

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Verbod op zoet broodbeleg: totale vertrutting of een stap in de goede richting?
Sluiten