Maaike Helmer
Maaike Helmer Beauty 25 okt 2015

Vergeet de duckface, hier is de fish gape

Er is weer iets nieuws, op selfiegebied. De duckface had zijn langste tijd wel gehad, dus is er een nieuwe picture perfect manier om te kijken; de fish gape, ofwel, het vissengezicht. Strike a pose!

Als ex-model was ik er eigenlijk al wel mee bekend, de fish gape. God knows hoeveel foto’s ik met een fish gape avant la lettre heb gemaakt. Wat het is? Nou, je mond een beetje laten openhangen als je op de foto gaat. Niet té open, maar een héél klein beetje. Een visagiste waarmee ik vroeger werkte noemde het weleens de ‘tepelzoektmond’, het ziet er namelijk net uit alsof je een dorstige baby bent op zoek naar een tepel, vond zij. Van modellen ging de gape naar sterren; zo zijn Keira Knightley, Ellie Goulding en Rosie Huntington-Whitely bekende veelplegers van deze manier van poseren. Maarre… wat zijn nou precies fotografisch gezien de voordelen van de fish gape?

[STAP stap=”1″]

Het staat zwoel

Het is niet voor niets modellenpose numero uno, qua gezicht. Laten we eerlijk zijn, het lijkt net alsof je tussen twee zoensessies door toevallig richting de camera keek. Heel sexy.

[STAP stap=”2″]

Je jukbeenderen komen beter uit

Als je je mond een beetje opent, vallen je wangen automatisch iets naar binnen. Hup, meteen krijgen je jukbeenderen een optische lift.

[STAP stap=”3″]

Je gezicht lijkt slanker

Zie punt 2. Die wangen zijn dus opeens een stuk minder wangig.

[STAP stap=”4″]

Het komt modellerig over

Mits je er een beetje bestudeerde, ‘moeilijke’ blik bij trekt, alsof je ergens over nadenkt. Met een blank stare kan het er namelijk wél heel erg dommig uitzien. Tip: druk tijdens het poseren je tong tegen je gehemelte en zuig je wangen licht vacuüm voor een nóg overtuigender fish gape.

[STAP stap=”5″]

Je gaat ervan smizen

Smizen? Ja, een woord dat Tyra Banks ooit verzon, smiling with the eyes. Als je je mond licht openhoudt, knijp je sneller je ogen iets samen, waardoor je die mooie verleidelijke smize-blik krijgt.

Toch wel beter dan die duckface dus. Wat zou de volgende selfietrend zijn?

Fammes Muriël volgde alle regels voor de perfecte selfie op. Dit is het resultaat!

Duckface of fish gape? Of gewoon helemaal niks? Praat mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Vergeet de duckface, hier is de fish gape
Sluiten