Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 11 feb 2017

Best bijzonder: met deze MRI-scan zie je je baby bij 20 weken al haarscherp

Als het aan Engelse wetenschappers ligt, kunnen mommy’s to be binnen korte tijd een MRI-scan krijgen om hun ongeboren kindje tot in detail te zien bewegen. Het kost een hoop knaken, maar dan heb je wel wat.

Vergeet wazige echo’s waarop je een schim van je ongeboren baby afgebeeld ziet. Als het aan Britse onderzoekers ligt heb je straks toegang tot een uniek kijkje in je eigen baarmoeder. Deze MRI-scan kan uitgevoerd worden vanaf 20 weken, en laat werkelijk alle bewegingen van je baby zien – van uitrekken tot slikken. Zelfs de huid van de baby is haarscherp zichtbaar op de MRI.

Haarscherp

Op de scan is het hartje van de baby (dat zo groot is als een euro muntstuk) heel al heel helder te zien. Dat is mogelijk door de speciale algoritmes en magnetische velden. De scan ‘filmt’ de buik vanuit alle hoeken tegelijk, wat een tof 3D-beeld weergeeft waarop alle bewegingen van je baby haarscherp te zien zijn.

In Engeland wordt de MRI-scan niet door iedereen gewaardeerd, omdat hij kan plaatsvinden nog binnen de tijd dat een abortus kan plaatsvinden. Die grens ligt bij 24 weken.

Omdat het een duur ‘project’ is, namelijk van tienduizend dollar, is de scan nog niet voor iedereen beschikbaar. Wel benieuwd naar de mogelijkheden ervan? Check dan het onderstaande filmpje, waarin een moeder een test-scan ondergaat.

Niet! Deze baby klapt duidelijk in zijn handjes tijdens echo

YouTube

Reageer op artikel:
Best bijzonder: met deze MRI-scan zie je je baby bij 20 weken al haarscherp
Sluiten