Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 27 jan 2017

‘Vergeten kinderen in Nederland mogen niet langer vergeten worden’

Kun je het je nog herinneren, die straten vol met geel-roze Hartenhuisjes op de ramen? Je kon ze ophangen als je andere Nederlanders eraan wilde herinneren om ‘vergeten kinderen’ juist níet te vergeten. Helaas krijgen namelijk nog steeds te veel kwetsbare kinderen niet de zorg die ze nodig hebben. Dat is onacceptabel, vinden wij.

‘Rosa is vijftien maanden oud. Ze woont op een geheime plek in een vrouwenopvang, ergens in Nederland. Buren brachten Rosa met haar moeder naar het ziekenhuis, nadat ze hadden gezien hoe Rosa’s moeder door haar vader bewusteloos was geslagen.’ Dit is zo maar een greep uit de situatie waarin zo’n 7000 kinderen in Nederland in leven, terwijl ze lekker zorgeloos met leeftijdsgenootjes zouden moeten spelen en ‘s avonds veilig in een warm bedje horen te slapen.

Petitie

Dat vond Johnny de Mol ook. Hij liet er geen gras over groeien, en richtte vorig jaar Stichting Het Vergeten Kind op. Na het succes van de Hartenhuisjes heeft hij ook dit jaar de hulp van Nederland, en dus van jou, hard nodig. Het doel is om minstens 35 duizend handtekeningen te verzamelen met een petitie, met als doel dat elk kind en elke jongere een veilige plek krijgt in een maatschappelijke of vrouwenopvang, en daar alle liefdevolle zorg krijgt die hij of zij verdient.

Laat van je horen

Help de vergeten kinderen in ons land (en Johnny, dus), en teken die petitie. Meedoen is hartstikke simpel: op de website van Stichting Het Vergeten Kind vind je rechts op de homepage een geel blokje waar je door een klein beetje info achter te laten je hart kunt laten spreken. Tekenen kan nog tot en met 4 februari. Doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Vergeten kinderen in Nederland mogen niet langer vergeten worden’
Sluiten