Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 6 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Sara (48): ‘Mijn man heeft dit jaren voor me verzwegen’

Het zal je maar gebeuren… je komt erachter dat je partner een dubbelleven leidt. Een compleet ander leven waar jij niets vanaf weet. Deze nachtmerrie werd onlangs werkelijkheid voor Sara (48).

Wat er tussen Sara en haar man precies gebeurde vertelt ze hier.

Verliefd

Toen ik Alex ruim twintig jaar op Barbados ontmoette, was ik meteen verliefd. Ik was op reis met een vriendinnetje en hij was daar voor werk. Alex is tien jaar ouder dan ik, en dat vond ik toen mega spannend. Hij werkte als piloot voor een Britse luchtvaartmaatschappij, en maakte meteen indruk met zijn avontuurlijke verhalen. We wisselde telefoonnummers uit, en zouden in Nederland contact houden.

Die maanden daarna leken wel een sprookje. Niets was te gek. We waren smoorverliefd, maakte de mooiste reizen en als kers op de taart bleek ik na een half jaar zwanger te zijn. We waren oprecht gelukkig. Ondanks dat Alex vaak weg was, heb ik me nooit alleen gevoeld. Ik was altijd in de weer met onze zoon, en kreeg genoeg hulp van mijn ouders en vriendinnen. Omdat Alex voor een Britse maatschappij werkte, vloog hij vaak op en neer tussen Londen en Amsterdam.

Een ander rooster

Pas toen onze zoon ging studeren, en Alex een ander rooster kreeg, begon ik me vaker ontevreden te voelen. Ik voelde me eenzaam in ons grote huis. Alex was ondertussen gepromoveerd tot captain en had een ander rooster gekregen. Daardoor was hij vaak op langere layovers, en sprak ik hem soms dagen niet. Als ik hem dan via FaceTime sprak was de verbinding vaak zo slecht dat ik alleen maar geïrriteerd raakte.

Lekkage

Alex was die week op een lange layover in Mexico-Stad, dus ik besloot mezelf eens lekker te verwennen met een warm bad. Ik had immers toch niets te doen. Toen ik eenmaal uitgebadderd was, en naar beneden liep kreeg ik de schrik van mijn leven: de hele keuken stond blank! Water stroomde langs de muren naar beneden. Ik was in paniek en zocht mijn telefoon. Ik moest Alex bellen! Maar Alex zat natuurlijk weer aan een of andere Mexicaanse cocktail, dus die nam z’n telefoon weer eens niet op.

Het telefoontje

Opeens herinnerde ik mij dat Alex me ooit een nummer van HR had gegeven. ‘Voor in hoge nood’ had hij toentertijd gezegd. Ik scrolde door mijn telefoon en vond uiteindelijk het nummer. Een vriendelijke stem met een Brits accent nam op. Ik legde haar uit dat ik in een noodgeval zat en op zoek was naar het telefoonnummer van het Mexicaanse hotel waar de crew in verbleef. Ze moet de paniek in mijn stem gehoord hebben, want ze ging meteen aan de slag. Ik hoorde haar wat tikken op haar computer en ze vroeg naar zijn staffnumber. Dat wist ik natuurlijk niet, maar met zijn voor- en achternaam moesten we er wel komen. ‘Alex de Vries’? Had ze nog verbaasd gevraagd. Even was het stil. ‘Madame… Alex de Vries has retired four years ago’.

Met pensioen

Ritered four years ago? Heh? Ik heb wel duizend keer gezegd dat er een fout moest zijn gemaakt. Alex was namelijk nog helemaal niet met pensioen! Ik had hem die week ervoor nog uitgezwaaid toen hij in zijn uniform naar Schiphol vertrok. Hoe kon die vrouw dit nu fout hebben?!

Dubbelleven

En jawel. Meneer bleek toch echt al vier jaar met pensioen te zijn. Maar ondertussen hield hij er een tweede gezin op na waar ik totaal geen weet van had! Als hij tegen mij zei dat hij naar een layover ging, vertrok hij naar haar, en tegen haar zei hij hetzelfde als hij bij mij was….

To be continued…

De 5 meest gestelde vragen over vreemdgaan beantwoord

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme