Zo kun je je partner subtiel laten weten wat je wensen voor je verjaardag zijn

Het is juli. En dat betekent voor mij maar twee dingen: het wordt steeds lekkerder weer (finally) en het is mijn verjaardagsmaand. De mensen die mij kennen weten dat ik minstens vier maanden van tevoren zal verkondigen dat we in juli mijn verjaardag weer mogen vieren.

Het leukste van dat alles vind ik misschien nog wel dat ik mijn wensen subtiel kan laten doorschemeren (daar start ik ook vier maanden van tevoren mee). En nu kom ik natuurlijk heel materialistisch over, maar dat valt wel mee. Het voelt als een soort spel. Benieuwd naar hoe jij je verjaardagswensen subtiel kunt laten blijken aan je partner? Zo doe je ik dat:

Browser openlaten

Oké, je zou natuurlijk voor de makkelijke weg kunnen kiezen en gewoon in detail vertellen wat je wensen zijn, maar dat is niet leuk. Een strategie van mij is – naast alle andere punten die je hier gaat lezen (ja, ik heb het er maar druk mee deze maand) – om hier en daar subtiel een browser open te laten staan op mijn laptop (of telefoon). Daar staat dan uiteraard de website open met hetgeen wat op mijn wensenlijstje staat. Subtiel, maar duidelijk, niet? 😉

‘Nah, wat leuk!’

Soms is het ook handig om anderen in te zetten. ‘Nah, zo leuk! Vriendin x heeft van haar vriendin een romantisch weekendje Berlijn gekregen. Het is ook al best lang geleden dat wij een weekendje weg zijn geweest..’. Geloof me, je partner zal deze hint echt wel begrijpen. Deze strategie werkt ook om aan te geven wat je absoluut niét wil krijgen.

Iets leuks gezien

Een andere manier om aan te geven wat je zou willen krijgen, is door te zeggen dat je in de stad of online iets moois hebt gezien, maar dat dat moet wachten tot je écht een keer geld over hebt. Grote kans dat je partner zal vragen wat voor leuks je hebt gezien. Let wel op: deze variatie vraagt in de meeste gevallen wel om herhaling. Ach, alles voor het goede doel.

Via een website een hint versturen

Er zijn een aantal websites die het helemaal hebben begrepen. Er zijn websites waar je via de site een hint kunt droppen bij je partner! Ideaal. Je hoeft alleen maar je eigen naam en de naam van je partner in te vullen en de webshop doet de rest. Handig voor je partner ook, want hij of zij hoeft de bestelling alleen maar af te ronden en het cadeau is besteld. 

Afspraken maken

Het is natuurlijk leuk om een verrassend cadeau te krijgen, maar voor sommige mensen is het echt lastig om wat te bedenken (vandaar dit lijstje met hints). Wat je ook kunt doen is om bijvoorbeeld af te spreken dat er geen cadeaus meer worden gegeven op verjaardagen. Zo schep je geen verwachtingen en ontstaan er geen teleurstellingen. Vind je het toch wel leuk om een cadeautje te krijgen en te geven op verjaardagen? Dan zou je ook kunnen afspreken om een ‘ervaring’ te geven waar je allebei iets aan hebt.

Wensenlijstje doorsturen

Mijn vriend vraagt ieder jaar wat mijn wensen zijn. Waar mijn antwoord eerst altijd ‘hmm, ik weet eigenlijk niets leuks’ was (en ik vervolgens met al deze hints aan de slag ging), ben ik de laatste jaren overgestapt op een wensenlijstje. Ik schrijf of vertel een aantal cadeaus die ik wel leuk zou vinden om te krijgen (een ring bijvoorbeeld, of een weekendje weg – lief, let je op?), zodat hij daar een keuze uit kan maken.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zo kun je je partner subtiel laten weten wat je wensen voor je verjaardag zijn
Sluiten