Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 16 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Hoe een verkeerd bezorgd smsje ertoe leidde dat jongetje (4) kan worden behandeld aan leukemie

De 4-jarige Kaizler uit het Amerikaanse Tenessee lijdt aan leukemie. Zijn behandeling kost tienduizenden euro’s – en dat hebben zijn ouders niet. Tót vader Tony een smsje kreeg dat niet voor hem was bestemd.

Blauw jurk

Sydney Uselton deed wat veel vrouwen doen als ze twijfelen over een aankoop: een foto doorsturen naar een vriendin. Ze stuurde een foto van zichzelf in een blauwe jurk voor een schoolfeest door, maar stuurde die per ongeluk niet naar haar vriendin maar naar de voor haar onbekende Tony Wood. Die keek gek op toen hij opeens foto’s van een onbekende vrouw in een prachtige jurk ontving.

Duimpjes omhoog

‘Ik denk dat dit bericht voor iemand anders is bedoeld’, schreef Tony terug. Hij voegde er nog een compliment aan toe: ‘Mijn vrouw is niet thuis dus ik kan haar niet om haar mening vragen, maar mijn kinderen en ik vinden dat je er fantastisch uitziet in deze jurk. Ik zou zeker voor deze gaan!’ Om de boodschap kracht bij te zetten stuurde hij een te schattige foto van zijn kinderen met hun duimpjes omhoog mee.

Leukemie

Een vriendin van Sydney vond het zo’n grappig verhaal dat ze de screenshots deelde op Instagram en Twitter. Een kennis zag het en tipte vervolgens weer vader Tony. Die merkte op dat hij het jammer vond dat zijn zoon Kaizler niet op het kiekje stond. ‘Mijn zoon heeft leukemie en een van de mensen uit onze Facebook-groep voor Kaizler herkende onze kinderen. Trouwens: mijn vrouw vond de jurk ook prachtig.’

Geldinzamelingswebsite

Door die terloopse opmerking ontdekten duizenden mensen dat het gezin wel een financieel steuntje in de rug kon gebruiken en er een geldinzamelingswebsite bestaat voor het jongetje. In no time stond de teller op de benodigde 10.000 dollar voor zijn behandeling. Sterker nog: er werden tienduizenden dollars meer opgehaald. ‘Wauw, dit is te gek!’, laat vader Tony weten op Facebook.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Nieuws

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme