Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 4 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Verkoopster snapt niet waarom meisje (2) pop met een donkere huidskleur wil

Stel, het lukt je peuter om een maand lang de wc te gebruiken in plaats van luiers. Best een beloning waard. De tweejarige Sophia klaarde de klus en mag van haar moeder als beloning een leuke pop uitkiezen. De keuze roept alleen wat vragen op bij de caissière.

Moeder Brandi Benner laat haar dochtertje Sophia een pop uitkiezen. Haar dochter is namelijk dol op poppen en doktertje spelen. Brandi: ‘Ze bleef kijken naar de dokterpop. Omdat ze zelf vindt dat ze ook een dokter is. Ze houdt van doktertje spelen, als ik thuiskom is dat het eerste dat ze met me wil doen.’ En dus kiest ze de dokterspop met donkere huidskleur. Maar als de dolblije peuter bij de kassa aankomt, begrijpt de caissière haar keuze niet.

LEES OOK: Moeder maakt een prachtig poppenhuis vol design voor haar dochter

Ze vraagt aan Brandi of haar dochter naar een verjaardagsfeestje gaat en de pop heeft uitgekozen voor een vriendin. Als haar moeder uitlegt waarom haar dochter voor deze pop is gevallen, begrijpt de caissière het nog niet en vraagt aan Sophia: ‘Is dit echt de pop die je wilt hebben liefje?’ De kleine Sophia antwoord met een volmondig ja. De caissière vervolgt: ‘Maar ze lijkt niet op jou. We hebben veel poppen die veel meer op jou lijken.’ De opmerking maakt moeder Brandi kwaad, maar voordat zij iets kan zeggen antwoordt Sophia: ‘Ze lijkt wel op mij. Zij is een dokter en ik ben ook een dokter. Zij is een mooi meisje en ik ben ook een mooi meisje. Zie je haar mooie haar en haar stethoscoop?’

Trots

Brandi is trots op de reactie van haar dochter en deelde daarom een post op Facebook met dit verhaal. ‘Ik ben blij dat de vragen haar niet van haar stuk brachten. Het maakt niet uit welke huidskleur de pop heeft. Voor Sophia gaat het erom dat zij en de pop dezelfde doelen hebben, dokter zijn.’ Voor Brandi bevestigt het voorval naar eigen zeggen haar geloof dat huidskleur niet uitmaakt. ‘Huidskleur komt in verschillende kleuren net als ogen en haren. Elke tint is mooi.’

In speelgoedwinkels gebeuren ook bijzonder mooie dingen. Een moeder vindt een ontroerende brief in een envelop in de speelgoedwinkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Brandi Benner

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Verkoopster snapt niet waarom meisje (2) pop met een donkere huidskleur wil
Sluiten