Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 23 nov 2017

Moeite om een verlanglijstje te maken? Dit is het top 10 lijstje van zijn vriendjes

Stel je even voor hoeveel kinderen deze week een verlanglijstje aan het schrijven zijn voor pakjesavond. Dat zijn duizenden vingertjes die met potlood, schaar en plakband hun favoriete cadeautjes aan het noteren zijn. Maar makkelijk is het niet om uit je kind te krijgen wat hij het allerliefste wil . Alles is zo gaaf. 

Het is duidelijk te merken dat er heel wat ontwikkeling is in verlanglijstjes-land. Waar kinderen vroeger vooral (bord)spelletjes, auto’s, poppen en knuffels gekregen heeft de digitale ontwikkeling het hele cadeautjes landschap veranderd.

LEES OOK: Zo overleef je de speelgoedwinkel met een peuter in 30 simpele stappen.

Computers, robots en technisch speelgoed maken al jaren een opmars. Toch blijkt dat speelgoed waarmee je kunt knutselen en bouwen nog steeds bovenaan het verlanglijstje van kinderen in Nederland staat. Intertoys heeft onderzoek gedaan en vroeg alle Nederlands kinderen hun verlanglijstje in te vullen. Uit de 36.000 ingezonden verlanglijstjes is een top 10 samengesteld van speelgoed dat kinderen het aller, allerliefste krijgen. Dus zoek je nog wat voor Sinterklaas, deze trends kunnen je verder helpen.

Trends in speelgoed

Elk jaar weer is er wel een hit op speelgoed gebied. Wie kent de periode van de loombandjes niet. Toen niet weg te denken, nu eigenlijk naar de achtergrond verdwenen. En dan komt er altijd wel weer iets voor in de plaats. Onlangs nog waren de spinners de grote hit op elk schoolplein. Welke trends er nu spelen? Dit staat hoogstwaarschijnlijk op het verlanglijstje van jouw kind:

1. Unboxing

Is een van de grootste trends op dit moment. Denk aan Dino eieren, Hatchimals en verrassingsballen die je eerst moet uitpakken of uit moet laten komen. Langzaamaan komt het echte speelgoed tevoorschijn. Spannend!

2. Bouwen en knutselen

In de specifieke leeftijdscategorie 4-7 jaar en 8-10 jaar ziet Intertoys dat bouwen en knutselen ongekend populair blijft. Door technische ontwikkelingen zie je wel verschuivingen naar nieuw innovatief speelgoed. Zoals de letterlamp van SES Creative die je zelf kunt maken. En LEGO blijft onverminderd populair, zowel bij jongens als bij meisjes.

3. Robotica

In onze eigen jeugd nog niet aanwezig, maar nu een dikke hit zijn de robots. Ouders stimuleren kinderen ook van jongs af aan om met touch tablets en programeerbare robots te spelen, omdat de toekomst voor de kleintjes zal bestaan uit het kunnen omgaan met techniek. Een van de meest gevraagde robots is de WowWee MiP balancerende robot.

4. Family time

Spellen blijven ook onverminderd populair. Kinderen spelen het liefst ook veel met hun ouders en bordspellen maken dat mogelijk. Het bezorgt ontzettend veel lol en verbondenheid en kan leiden tot tradities om op vaste momenten met het gezin samen te zijn.

LEES OOK: Haha, dit speelgoed heb je liever niet in huis als ouders.

Top 10 Speelgoed op het verlanglijstje:

– 1 – Lol verrassingsballen

– 2 – Ses Creative lichtletter maken

– 3 – LEGO Friends Heartlake city en LEGO City busstation

– 4 – Gel a Peel deluxe kit

– 5 – WowWee MiP balancerende robot

– 6 – Hatchimals CollEGGtibles

– 7 – Nintendo Switch

– 8 – Toiletpret

– 9 – Nerf N-strike Elite Retaliator

– 10 – RiDD Hoverboard blauw

Dus mocht je kind niet kunnen kiezen of niet precies weten wat hem of haar nu echt leuk lijkt. Dan weet je waar straks de vriendjes mee op school lopen te pronken!

Reageer op artikel:
Moeite om een verlanglijstje te maken? Dit is het top 10 lijstje van zijn vriendjes
Sluiten