Maaike Helmer
Maaike Helmer Persoonlijk 20 sep 2015

Verliefd zijn net als op jullie eerste date? Deze 9 stappen helpen je!

Jullie zijn al jaren samen? Dan kan de sleur er natuurlijk een beetje insluipen. Zó spice je je relatie weer up en raak je weer verliefd als op de eerste dag!

1. Doe jullie eerste date opnieuw

Weet je het nog, die eerste date? Boek dezelfde tafel in hetzelfde restaurantje en bestel hetzelfde gerecht. Je weet meteen weer hoe je je tóen voelde en wat je zo leuk aan je partner vond.

2. Besteed alles en iedereen even uit…

Telefoons uit, (kinderen uit logeren,) dit weekend zijn jullie op vakantie in eigen huis. Samen uitgebreid koken met jullie favoriete ingrediënten, bij voorkeur lustopwekkend eten, ook wel bekend als afrodisiaca (oesters, anyone?), picknick op de woonkamervloer met overal kaarsen…

3. Lief briefje

Verras je lief met een klein briefje, net als je schreef in je puberteit. Met alles wat je zo leuk, lief en ontzettend lekker vindt aan hem of haar. Stop het briefje op een plek waarvan je wéét dat-ie gevonden wordt.

4. Goed gekleed

Herken je dat, dat je thuis het liefst de hele dag in je afgedragen trainingspak rondschuifelt? Tuurlijk mag dat! Maar moet je de blik in de ogen van je ega(a) eens zien als je weer eens een sexy outfit aantrekt. Of doe ónder je favo ‘hangoutfit’ een mooi lingeriesetje aan. Leuk geheimpje voor jezelf en later op de avond leuk voor jullie tweeën.

5. Zoen!

Weet je nog hoeveel jullie zoenden toen jullie net samen waren? Bij veel stellen neemt het zoenen in de loop van de relatie af. Voer het zoenen weer in! Doordat er tijdens het kussen oxytocine vrijkomt (het bindingshormoon) voelen jullie je weer extra verliefd!

6. En… pak ‘m beet

Op een moment dat je lief daar totáál niet mee bezig is. Even laten zien dat je je partner lichamelijk begeert kan bij hem ook weer begeerte aanwakkeren.

7. Trouw (opnieuw) eens een dagje

Niet getrouwd of wel getrouwd, maar wel zin in een ludieke hernieuwing van jullie geloften? Trouw voor één dag. Met geloftes, foto, een jurk en alles erop en eraan. Romantischer kan niet!

8. Spannend verkeer

Stuur je partner een spannend sms’je met de aankondiging van hoe jullie avond eruit zal zien en wat je gaat doen. Alleen al de sexy sfeer die vanaf dat moment in de lucht hangt tussen jullie zal zorgen voor zinderende seks.

9. Doe eens wat apart

Je leest het goed. Volgens wereldberoemde psychologe en seksuologe Esther Perel, die het boek Erotische Intelligentie schreef, ontstaat verlangen als je níet de hele dag bij elkaar op de neus zit, maar juist als er enige afstand is. En het is inderdaad iets wat al langer bekend is: Absence makes the heart grow fonder. Dus trek vooral ook regelmatig je éigen plan, zodat jullie weer ruimte hebben om naar elkaar te verlangen!

Hoe houden jullie je relatie sleurproof? Praat erover mee op Facebook!

Stel deze 36 vragen aan elkaar en word weer verliefd! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Verliefd zijn net als op jullie eerste date? Deze 9 stappen helpen je!
Sluiten