wpkadmin
wpkadmin Persoonlijk 3 mrt 2018

De nieuwe social media app VERO: dit is wat je er mee kunt doen

De meest besproken en meest gedownloade app van dit moment is VERO. Wordt dit de nieuwe concurrent van Facebook en Instagram?

Hoewel de social media app al in 2015 op de markt is gebracht, is VERO de afgelopen week ineens een trending app geworden. Is het een serieuze hype of waait deze rage vanzelf weer over?

Het algoritme van Instagram en Facebook

Er wordt al lange tijd geklaagd over het algoritme van Facebook en Instagram wat om de zoveel tijd overhoop wordt gegooid. Grote kans dat je tegenwoordig alleen nog maar video’s en artikelen van sites die je leuk vindt tegenkomt, en amper meer updates van je vrienden en familie. Super jammer, vinden we zelf. VERO zegt weer helemaal terug te gaan naar waar het bij Facebook ooit om draaide: de persoonlijke touch.

Ook op Instagram is er veel te doen over het algoritme. Berichten worden niet meer gepubliceerd op basis van wanneer deze zijn geplaatst, maar lijken random te worden getoond.

VERO belooft heel wat anders: geen verstoord algoritme. Yes! Berichten worden in je feed weergegeven op volgorde van tijdstip van plaatsing, dus. De makers van de social media app beloven op hun website ook om op geen enkele manier het algoritme te beïnvloeden. Ook zullen er geen advertenties worden weergeven in je feed.

De features van VERO

VERO betekent ‘de waarheid’ in het Latijn. Het gaat dus om het delen van wie jij echt bent als persoon en waar je van houdt. Op jouw pagina kun je foto’s, video’s, boeken, muziek, films, series, links en je favo plekken delen met je connecties. Wat ze zelf zeggen: ‘Vero is a social network for anyone who loves anything enough to share it – and wants control over who they share it with. Just like we do in real life.’

Je connecties kun je bestempelen als ‘goede vriend’, ‘vriend’ en ‘kennis’. Don’t worry, de ander krijgt dit niet te zien. Je categoriseert jouw connecties zodat je bij het delen van een post een selectie kan maken van de groep met wie jij het echt graag wil delen.

Reageer op artikel:
De nieuwe social media app VERO: dit is wat je er mee kunt doen
Sluiten