Eva Dusch
Eva Dusch Kids 2 jun 2016

Verpleegkundige Brittany deelt hartverscheurende foto over haar werk

Baby’s op de wereld zetten en de hele dag door de kleinste hummeltjes zachtjes wiegen en verzorgen. Het werk als verpleegkundige op de kraamafdeling kent veelal mooie en feestelijke momenten. Maar niet altijd. De Amerikaanse Brittany Denise laat de echte aard van haar baan zien met een zeer intieme foto.

‘Iedereen weet dat ik een verpleegkundige op de Intensive Care ben. En velen denken dat dit vooral betekent dat ik veel baby’s moet voeden en knuffelen, en dat voorrecht heb ik ook. Maar mijn baan bestaat uit nog zoveel meer dan dat’, vertelt Brittany op haar Facebook.

En dat ‘meer’ bestaat volgens haar uit de meest intieme en breekbare momenten die je als verpleegkundige doormaakt met een baby of familie. Of het nu gaat om het verzorgen van de moeders die hun kleintje van hot naar her zien gaan, tot het vieren van elke belangrijke mijlpaal die je als ouder meemaakt.

‘Ik zorg voor baby’s die maanden te vroeg geboren zijn. Ik weeg ze, verzorg ze, maak notities, leg ze aan een infuus en geef medicatie. Maar ik leer ook nieuwbakken vaders hoe voor het eerst de luier van zijn fragiele baby te verwisselen. Of ik leg de baby voorzichtig op de borst van de moeder (vaak terwijl alle infusen er nog aanzitten) nadat ze haar kind dagen, soms zelfs weken, niet heeft kunnen vasthouden.’

Niet altijd feest

Brittany vertelt dat haar werk veelal uit wonders bestaat. Hoe kleintjes opeens weer tot leven kunnen komen en soms de meest onoverkomelijke situaties weten te doorstaan. Maar helaas, niet altijd. Op de onderstaande foto zien we haar een baby knuffelen die zojuist is overleden. ‘Ik handig het kleine lichaampje over aan de ouders zodat ze de laatste adem van hun kindje bewust kunnen meemaken, omdat de wetenschap en medicijnen helaas niet meer genoeg waren om ze te kunnen redden. Ik geef ze medicijnen zodat ze zich comfortabel voelen in hun laatste minuten hier op aarde.’

‘Deze foto is uiteraard gedeeld mét toestemming van de moeder, om te laten zien welke reis het kindje heeft afgelegd en te bewijzen wat voor een vechtertje hij was. De foto is genomen enkele momenten nadat hij was overleden en het was een zege om daar voor hem te zijn op dat moment.’

Niet gewoon een ‘baan’

Maar ook de meest geoefende verpleegkundige blijft mens, en dat maakt dat je moeilijk en zware momenten kent. ‘Ik help baby’s reanimeren wanneer hun hart ermee stopt en hun kleine lichaampje het simpelweg niet meer aankan. Ik maak mezelf helemaal gek door te denken wat ik beter of anders had kunnen doen. Soms huil ik in de auto onderweg terug naar huis, onder de douche of voordat ik in slaap val. Ja, verpleegkundige is mijn ‘baan’, meer keer op keer wordt bewezen dat het zoveel meer is dan alleen dat.’

Zo mooi! Deze foto’s laten zien hoe magisch een bevalling kan zijn>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Verpleegkundige Brittany deelt hartverscheurende foto over haar werk
Sluiten