Susan Dalstra
Susan Dalstra Relatie 19 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Op deze verrassende leeftijd ervaren mannen én vrouwen de beste seks

De beste seks van je leven heb je niet op je twintigste, niet vlak voor de komst van kinderen en al helemaal niet als je (kleine) kinderen hebt. Uit onderzoek van het Amerikaanse Match.com hebben vrouwen de beste seks op hun 66ste en mannen op hun 64ste. 

Vrijgezellen

Kleine maar: dit geldt wel voor single mannen en vrouwen. Het onderzoek werd gedaan onder 5000 vrijgezellen van verschillende pluimage. Sekstherapeuten vinden het overigens helemaal niet verrassend dat de beste seks pas na je zestigste plaatsvindt.

‘Mijn cliënten in hun twintiger en dertiger jaren zijn nog zo zelfbewust dat ze niet echt kunnen genieten van seks. Jongere mensen zitten nog teveel in hun hoofd en maken zich zorgen over hoe hun lichaam eruit ziet’, zegt sekstherapeut Vanessa Marin. Volgens haar duurt het járen voordat je je daar eindelijk geen zorgen maar over maakt.

Fantasie

Ondanks fenomenen als zwaartekracht, de overgang en mannen met erectieproblemen is seks nog steeds beter op latere leeftijd. ‘Bepaalde typen seks worden misschien lastiger, maar het voordeel is dat dit goede communicatie en creativiteit belangrijk maakt. Als we jong zijn, wordt met seks vooral snel naar penetratie toe gewerkt zonder dat er veel voorspel of fantasie bij komt kijken. Als penetratie minder het doel is, worden mensen creatiever en de seks een stuk beter.’

Egoïstischer

Vrouwen die wat ouder zijn, zijn ook minder bezig met het pleasen van de ander. Twintigers en dertigers willen een man vinden en met die man misschien wel een kind krijgen. ‘Vrouwen die ouder worden, worden egoïstischer op een positieve manier. Ze hebben geen zorgen meer over zwanger worden of kinderen die binnen komen vallen. Ze voelen zich bovendien meer op hun gemak met hun lichaam en voelen dat ze recht hebben op seksuele bevrediging.’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme