Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 22 aug 2017

Verschil tussen autostoeltjes wordt afschuwelijk duidelijk als deze moeder een ongeluk krijgt

Toen Angela Brown met haar twee dochters op de achterbank van een tandartsafspraak naar huis reed, klapte ze met de auto tegen een boom. Haar auto vloog over de kop, waarna de boom op de omgekeerde auto terechtkwam. Gelukkig zaten haar kinderen in een autostoeltje.

Achterstevoren

Godzijdank overleefde iedereen het ongeluk. Opvallend was dat de twee meisjes allebei in een autozitje zaten, maar beiden op een andere manier. Angela’s dochter van (toen) bijna twee zat met haar gezicht naar voren en haar andere dochter zat achterstevoren. Het kindje dat met haar gezicht naar achteren zat mankeerde amper iets, het meisje dat met haar gezicht naar voren zat had haar rug op twee plekken gebroken en moest lang revalideren.

Omdat Angela dit verschil duidelijk wilde maken, plaatste ze foto’s van haar gewonde dochtertje op Facebook. ‘Ik was altijd onzeker over wanneer ik mijn kinderen met hun gezicht naar voren in de auto kon zetten, maar na het auto-ongeluk wil ik alle moeders aanraden om hun kinderen zo lang mogelijk omgedraaid in de auto te zetten.’

LEES OOK: Moeder van overleden zoon waarschuwt: ‘Gebruik die autozitjes goed’

Belangrijke boodschap

Het dochtertje van Angela heeft zeker drie maanden lang moeten revalideren en was een van de jongste kinderen ooit met een Halo Brace, een brace die haar hoofd rechtop hield om haar ruggenwervels stabiel te houden. ‘De dokter vertelde ons dat de meeste kinderen deze verwondingen niet overleven. Maak alsjeblieft niet dezelfde fout als ik, het zou zo maar eens te laat kunnen zijn.’

Een jaar geleden ging Angela’s bericht met ruim 15 duizend shares als een razende het internet over, maar gaat nu opnieuw viraal op Amerikaanse websites.

Veilig vervoeren

Twijfel je of je jouw kinderen wel goed vervoert? In dit artikel leggen we je uit hoe je baby’s en kinderen het veiligst meeneemt in de auto.

Ambulancemedewerkers delen een belangrijke boodschap over autozitjes

Facebook Angela Brown

Reageer op artikel:
Verschil tussen autostoeltjes wordt afschuwelijk duidelijk als deze moeder een ongeluk krijgt
Sluiten