Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 9 jun 2017

Het verschil in schoolfoto’s van dit meisje vertelt indrukwekkend mooi nieuws

Een van de leukste momenten aan het einde van het schooljaar is het vergelijken van de eerste en laatste schoolfoto’s. Je ziet hoe (veel te) snel je kind opgroeit en verandert. Maar het verhaal achter de schoolfoto’s van Sophi Eber is helemáál bijzonder.

Toen Sophi aan groep 3 begon, ging dat heel anders dan dat ze zich ooit had voorgesteld. Ze kwam de klas binnen zonder haar en wenkbrauwen als gevolg van een heftige strijd tegen kanker. Waar andere meisjes oorbelletjes droegen of glitters op hun wangen plakten, was voor Sophi de sonde in haar neus haar ‘accessoire’.

Heftige revalidatie

Sophi’s ouders hielden haar medische gevecht bij op de speciale Facebook-pagina Sophi Strong.

Hoewel ze neuroblastoom, een specifieke vorm van kinderkanker, had overwonnen voordat het schooljaar begon, stond er nog wel een flinke revalidatie voor de boeg. Zes chemo’s, 14 bestralingen, vijf keer immuuntherapie en verschillende operaties zijn natuurlijk absoluut niet niks. Arm meisje. Dat is op haar eerste foto dan ook goed te zien; al zien we daar ook al een super sterke en optimistische Sophi.

Nog diezelfde smile

En she did it! Sophi werd al die tijd goed gemonitord en ondersteund om terugvallen te voorkomen. Op de laatste dag van groep 3 is haar stralende glimlach nog net zo groot als die van de eerste dag. Maar het grote verschil: nu zonder sonde en mét een bos krullen! En een fantastische schoonverklaring.

LEES OOK: 7 spulletjes van je kind waar je spijt van krijgt als je ze niet bewaart

Mooi eerbetoon

Haar lerares wilde een mooie herinnering en eerbetoon maken aan dit bijzondere jaar. Om te laten zien hoe ver ze in één jaar is gekomen, maakte ze deze foto-in-foto en stuurde die naar Sophi’s ouders. Prachtig vonden ze het. Ze deelden de foto daarom op Sophi’s Facebook-pagina met bijbehorende boodschap van de lerares: ‘Wat een verschil kan 1 schooljaar maken! Deze foto laat zien hoeveel ons meisje heeft meegemaakt en ze verbaast ons weer elke dag… haar kracht, doorzettingsvermogen en geweldig positieve instelling is een groot voorbeeld! Ik ben zo dankbaar dat we haar mochten leren kennen en in onze klas mochten hebben.’

Recente scans

Sophi’s moeder, Bethany Eber, vertelt dat haar dochter door de behandelingen veel was afgevallen voordat ze in groep 3 kwam. ‘Die enorme verandering door het hele jaar maakt nog steeds zoveel impact. Ook voor de docenten is het heel indrukwekkend om te zien hoe ver zo’n meisje in haar eerste echte leerjaar kan komen. Daarom is dit ook een prachtige foto.’

De trotse Bethany vertelt dat ook recente scans er goed uitzagen. ‘Verder willen we meegeven dat je er zomaar in kan belanden, dat er naast verdrietige momenten ook positiviteit is, dat kinderen kwetsbaar zijn, maar dat ze vooral enorm sterk kunnen zijn én worden. Onze gebeden zijn ieder geval gehoord.’

Hoewel Sophie clean is, moet ze nog steeds behandelingen ondergaan. Omdat er een groot risico bestaat dat de kanker terugkomt, gaat ze elke 3 maanden door een scan.

Foto’s: Bethany Eber

Ook zo mooi: Soldatenpapa verrast zijn zoon op de schoolfoto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het verschil in schoolfoto’s van dit meisje vertelt indrukwekkend mooi nieuws
Sluiten