Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 17 aug 2018

Dit zijn de 4 grootste verschillen tussen hoe mannen en vrouwen slapen

Hoe in sync jij en je liefde ook zijn met elkaar; dikke kans dat jullie tussen de lakens verschillen als dag en nacht. (En dan hebben we het over slapen, ja).

Jij ligt rond een uur of 22.00 op apegapen terwijl hij gerust rond een uur of half 3 ‘s nachts naast je kruipt en als vier uur later de wekker gaat vrolijk naast het bed te staan. Slaapspecialist Martha Cortes legt uit wat de grootste verschillen zijn tussen hoe jij en hij slapen.

1. Vrouwen hebben meer slaap nodig

We zijn al doodgegooid met het feit dat vrouwen over het algemeen betere multitaskers zijn dan mannen. Maar al dat multitasken betekent ook dat de hersenen van vrouwen meer tijd nodig hebben om bij te komen. Volgens de Amerikaanse National Sleep Foundation komt dat neer op ongeveer 20 minuten extra slaap. Is al die productiviteit overdag waard, als je het ons vraagt.

2. Vrouwen gaan vroeger naar bed

En daar tegenover staat dat vrouwe ook vroeger ontwaken. Dat komt door verschillen in de biologische klok. De biologische cyclus van vrouwen is gemiddeld 6 minuten korter. Dat is de reden waarom vrouwen vroeger onder de wol gaan.

3. Slapeloosheid komt vaker voor onder vrouwen

Slaapapneu komt daarentegen weer vaker voor onder mannen. Ongeveer 4% van de mannen snurkt tegen 2% van de vrouwen. We willen niet stoken, maar die slapeloze nachten kunnen zomaar iets te maken hebben met die zaag naast je.

4. Vrouwen slapen dieper dan mannen

Hoewel vrouwen meer slaap nodig hebben,  is hun slaap een stuk dieper dan die van mannen. Vrouwen zonder noemenswaardige slaapproblemen slapen ‘s nachts beter door dan mannen. De slaap van jonge vrouwen is bovendien minder afhankelijk van externe factoren. Go girls.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn de 4 grootste verschillen tussen hoe mannen en vrouwen slapen
Sluiten