Inga Stoit
Inga Stoit Kinderen 5 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze 8 dingen versterken het immuunsysteem van je kind

De zomervakantie ligt al een tijdje achter ons en de kinderen gaan weer naar school.  Daar spelen ze met andere kindjes en krijgen ze te maken met een invasie aan bacteriën, die nadelig kunnen zijn voor het immuunsysteem. De kans is groot dat je kleintje iets oploopt. Dat wil je natuurlijk de baas zijn.

Niets zo zielig als een ziek kind. Voorkomen is beter dan genezen en daar hebben wij zelf zeker aandeel in. Pas de dingen hieronder toe, en zorg dat jouw kleine de griepepidemie vrolijk en springend ontloopt. Het is simpeler dan je denkt.

1. Voorkom (onnodige) antibiotica

Doe dit uiteraard niet wanneer je kleintje e echt heel erg ziek is maar gebruik dit niet alsof het een paracetamolletje is. Antibiotica wordt vaker toegeschreven dan nodig en verzwakt het immuunsysteem v flink. Wanneer het immuunsysteem zwak is zijn kinderen uiteraard meer vatbaar voor school-griepjes.

2. Eet probiotica-rijke voeding

Zorg dat je kind voedsel eet wat rijk is aan probiotica. Dit is goed voor de darmen en die gaan over een groot gedeelte van onze gezondheid. Geef jouw kindje yoghurt, kimchi, kefir of zuurkool. Het zou goed kunnen dat jij een kieskeurige eter hebt, maar het is het proberen absoluut waard. Kies anders voor supplementen.

3. Gebruik een slaapplan

Voldoende slaap is van cruciaal belang. Kleine kinderen hebben tussen de 10 en 14 uur slaap nodig. Zorg dat zij iedere avond rond hetzelfde tijdstip naar bed gaan, en iedere ochtend rond dezelfde tijd opstaan. Dit constante ritme is erg goed voor de weerstand.

4. Vervang suiker

Kinderen zijn er dol op, maar gezond is suiker niet. Het eten van suiker gaat ten koste van de goede bacteriën in ons lichaam, de slechte krijgen daardoor de overhand. En je raadt het al: Hierdoor zijn wij eerder vatbaar voor ziektes. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook je kleine zoetekauw. Koop liever snoepjes gezoet met stevia.

5. Colostrum supplementen

Kinderen die borstvoeding gehad hebben, hebben over het algemeen minder kans op allergieën. Dit komt door de colostrum van mama. Je kunt dit echter ook verkrijgen in supplementen, het komt dan van koeien en geiten. Je kunt deze poeder toevoegen aan smoothies en dergelijke.

6. Buitenspelen

Vitamine D is iets wat wij maar al te snel missen. Laat kinderen lekker buitenspelen, dit is goed voor het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot diabetes en darmaandoeningen. Neem de kinderen mee voor een wandeling, of laat ze lekker uitrazen in het park.

7. Groene groente

Kinderen zijn vaak geen fan van groene groentes, maar juist deze zijn oh-zo gezond. Spruitjes, broccoli, spinazie en boerenkool, stuk voor stuk hebben ze een ontgiftende werking. En het zijn juist die giftige stoffen die je zo snel mogelijk wil kwijtraken. Lees hier, hoe je jouw kleine groene groentes laat eten.

8. Essentiële olie

Essentiële oliën kunnen dienen als een immuun-booster. Eucalyptus en oregano hebben een antibacteriële werking. Je kunt deze olie makkelijk door het hele huis verspreiden, en je kunt de oregano olie ook nog eens toevoegen aan maaltijden voor die extra immuun-boost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme