Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 5 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Kinderen kunnen ‘verstikken’ door te veel overbezorgde regels, volgens experts

Een nieuw onderzoek laat zien dat de ontwikkeling van kinderen kan worden onderdrukt door regels en voorschriften die hen worden opgelegd ter bescherming.

Helemaal in de beginjaren van je kind, is het cruciaal dat je kind spierkracht en behendigheid kan ontwikkelen. De drang om de veiligheid van je kind te willen waarborgen, kan je kind de kans ontnemen om op onderzoek te gaan en risico’s te nemen – die hen tenslotte kan helpen te leren en the groeien.

Onderzoek

Onderzoek zegt dat de nieuwsgierigheid van kinderen kan worden ‘verstikt door onnodige zorgen over het risico en de veiligheid van bepaalde activiteiten’. Het is natuurlijk niet meer dan normaal dat je nadenkt over risico’s die bepaalde acties van je kleine met zich meebrengt, maar risico nemen is tot op zekere hoogte ook essentieel voor de ontwikkeling van je kind.

Oh oh! Lego ingeslikt: zo lang duurt het voordat het stukje er weer uit komt

Andere gevolgen

Dat de ontwikkeling van je kind kan worden belemmerd is niet het enige gevolg, een gebrek aan (lichaams)beweging kan het moeilijker maken voor kinderen om te schrijven. Ook kan weinig ervaring met de buitenwereld de vocabulaire van je kind beperken. Het is aan ons als ouders om een balans te vinden tussen waakzaamheid en avontuur voor je kleine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme