Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 19 oktober 2017

Moeder maakt iets mee in de supermarkt dat bevestigt: er bestaan bijzonder lieve mensen

Voor de 29-jarige Erin Bennett werd een doodnormaal tripje naar de supermarkt een onvergetelijke ervaring dankzij een volslagen onbekende. 

Kortingscouponnen

Op Facebook schrijft Erin hoe ze vaak bij de cosmetica-afdeling blijft dralen als ze door supermarktketen Target loopt. ‘Ik pak altijd iets waarvan ik hoop dat het nog binnen mijn budget past of iets wat ik met kortingscouponnen voor mezelf kan kopen. Meestal zet ik het uiteindelijk toch maar terug.’

Postnatale depressie

Deze keer sloot ze aan in de rij met een paar beautyproducten en een pumpkin spice-geurkaars. Niemand wist op dat moment nog dat Erin net te horen had gekregen dat ze kampt met een postnatale depressie. De geur van de kaars zorgt ervoor dat ze zich wat beter voelt. Maar terwijl de caissière de items scande, besefte ze dat ze niet genoeg geld bij zich had voor de beautyproducten én de kaars. Ze wilde de producten terugzetten toen een volslagen onbekende zei dat hij de spullen voor haar wilde betalen.

Tranen

‘Ik zei dat ik hem dat niet kon laten doen, maar hij stond erop. Hij zei: je verdient iets voor jezelf. Toen pakte de caissière de items en liet ze de man met zijn pas betalen voordat ik nog iets kon zeggen.’ Terwijl de tranen over haar gezicht rolden, vroeg ze of ze hem een knuffel mocht geven – inclusief haar baby die ze op haar borst droeg. Daarna verlieten ze allebei de winkel om hun eigen weg te vervolgen.

‘Hij wist niet dat mijn week bestond uit zieke kinderen, oudervergaderingen en een noodbezoek aan de tandarts. Ik keek er zo naar uit die kaars aan te steken en even een minuutje te ontspannen’, schrijft Erin op Facebook.

Het goede in deze wereld

‘Zonder dat te weten, zag jij me. Je zag me als een mens, niet alleen als de moeder die afgeleid en veel te langzaam was. Je hoorde me zeggen dat ik die spullen graag terug wilde brengen en je zei dat jij ze wilde betalen. Je ging niet akkoord met mijn ‘nee’. Toen ik geëmotioneerd raakte, zei jij dat ik het verdiende. Jij meneer, bent het goede in deze wereld. Je hebt mijn dag en waarschijnlijk mijn week gemaakt en ik wil dit voortzetten. Zoveel dank voor je mooie hart en lieve woorden.’

Supermarkten kunnen een soort jungle zijn als je moeder bent. Deze moeder legt uit hoe het écht is om met een kind met ADHD naar de supermarkt te gaan

Good Housekeeping

Reageer op artikel:
Moeder maakt iets mee in de supermarkt dat bevestigt: er bestaan bijzonder lieve mensen
Sluiten