Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 1 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

Mam, ik verveel me! 9 tips om verveling tegen te gaan

Als er één zin is die ouders niet willen horen is het ‘ik verveel me zo’. Natuurlijk, verveling is zo verkeerd nog niet, het maakt je kinderen ook creatief. Maar goed, er zijn ook momenten dat ze de hele dag zeurend rondhangen en jij gillend gek wordt. Hieronder een paar tactieken om van de ‘ik vervéél me’-dagen af te komen.

Tip tegen de verveling 1: De grabbelton

Laat je kind álle dingen (oke, een hele hoop) die hij in en om het huis kan doen. Een bordspel, kleuren, een boek lezen, slaapkamer opruimen, de hond uitlaten. Schrijf deze dingen op een papier, knip ze uit, vouw ze op, doe ze in een grabbelton en laat je kind een briefje trekken. Met een beetje geluk kiest-ie ‘slaapkamer opruimen’. Laat ze net zo lang graaien tot ze iets hebben wat ze leuk vinden. Geloof ons, er komt vast een keer íets voorbij. Oh, en sneak ook vooral ‘mama een nekmassage geven’ in de grabbelton.

Tip tegen de verveling 2: Maak verjaardagstekeningen en -kaarten

Wie is er binnenkort jarig? Laat je kind een mooie tekening of kaart maken. Scheelt een hoop stress op de dag zelf (mocht je kind een tekening willen maken) en je hoeft niet naar de winkel voor een saaie kaart.

Tip tegen de verveling 3: Yes, haal de DVD van je bruiloft tevoorschijn

Of een ander feestje: kan ook! Wat is er leuker dan een film te kijken met jouw familie in de hoofdrol? Hoogstwaarschijnlijk waren je kinderen er niet bij. De danspasje van Tante Anne en jouw mooie jurk zijn daardoor nóg interessanter.

Tip tegen de verveling 4: Maak een bucketlist

Vraag je kind (of doe het samen als hij nog niet kan schrijven) om een lijst te maken van alle dingen die hij óóit nog zou willen doen. Plekken die hij wil bezoeken, mensen die hij wil ontmoeten, activiteiten die hij wil doen… Mocht hij ooit een idee nodig hebben wanneer hij zich verveelt, kan hij eens door dit boek spitten. De bucketlist is écht een aanrader in de vakantieperiode omdat je dan een nog korter tijdspad hebt om alles te doen. Van een dagje naar een pretpark tot een flinke wandeling met de hond maken en een ijsje eten met oma.

Tip tegen de verveling 5: Gooi jullie gewoonten eens om

Maak alledaagse dingen net ietsje anders. Ga bijvoorbeeld in plaats van lunchen picknicken in de woonkamer. Vul een mand met de lunch en leg een kleed op de grond.

Grappig: Obama’s dochters vervelen zich dood tijdens speech >

Tip tegen de verveling 6: Ruim je keuken op

Een klusje voor jou, en een fascinerende middag voor je kind. Vraag je kleine om alle kruiden op alfabetische volgorde te zetten of alle potjes en pannen in elkaar te puzzelen.

Tip tegen de verveling 7: Even bellen met opa of oma

Laat je vader of moeder een leuk verhaal over vroeger vertellen aan de telefoon (hoeft geen uren te duren). Even met iemand bellen die ze lief vinden geeft een goed, positief gevoel. Grote kans dat het inspireert om daarna iets leuks te doen. Een tekening voor opa maken misschien?

Tip tegen de verveling 8: Het achteruit uurtje

Roep een achteruit uur af. Vanaf nu doen de kinderen alles achteruit! Achteruit lopen bijvoorbeeld en achteruit praten. Mochten ze zeuren, dan moeten ze dus ‘verveel me ik’ zeggen.

Tip tegen de verveling 9: Reserveer in een restaurant (thuis)

Speel met je kind dat jullie vanavond in een heel chique restaurant eten. Laat ze de eettafel decoreren met naamkaartjes (waar iedereen zit), papieren bloemen en papieren versierde place-mats. En ja mama, er mogen best kliekjes geserveerd worden.

Regent het? 27 dingen om thuis te doen wanneer het regent >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Mam, ik verveel me! 9 tips om verveling tegen te gaan
Sluiten