Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 14 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Aha! Deze video laat zien hoe een keizersnede er precies uitziet

Een hele simpele video waarin uitgelegd wordt hoe een keizersnede er precies uitziet ging viral. Een handmade demonstratie van wat er gebeurt tijdens een keizersnede, en dat alles met een stapel vilt.

Jesse Franks, een blogger en moeder van drie besloot deze video te maken. Een keer iets anders dan te bloederige chirurgische video’s waar je liever niet naar kijkt.

Zo ziet een keizersnede eruit

Jesse liet zich inspireren door een tool voor het opvoeden van kinderen die ze jaren geleden een keer tegenkwam. Hoe kun je beter een keizersnede uitleggen dan iets wat je aan kunt raken? Dan door alle lagen te kunnen bekijken en zelfs aan te raken. Jesse kreeg op de video veel reacties, veel mensen zijn haar dankbaar dat ze het heeft gemaakt. Wij zijn ook fan! Het is een subtiele, maar toegankelijke tool die helpt om bewustzijn te verspreiden en moeders te ‘leren’ hoe veel van onze baby’s ter wereld komen.

What a great video! Did you know there are so many layers to get to our babies in a caesarean birth? . . . . ? VBAC or Bust

531 Likes, 123 Comments – The Birth Space – Perth WA (@the.birth.space) on Instagram: “What a great video! Did you know there are so many layers to get to our babies in a caesarean…”

De video is ook een visueel herinnering dat je lichaam echt veel meemaakt tijdens een keizersnede. Dat laat nog meer zien hoe erg het herstel specifieke zorg vereist.

Meer over keizersnedes:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aha! Deze video laat zien hoe een keizersnede er precies uitziet
Sluiten