Kids 14 mrt 2019 Rachelle Abbas

Aha! Deze video laat zien hoe een keizersnede er precies uitziet

Een hele simpele video waarin uitgelegd wordt hoe een keizersnede er precies uitziet ging viral. Een handmade demonstratie van wat er gebeurt tijdens een keizersnede, en dat alles met een stapel vilt.

Jesse Franks, een blogger en moeder van drie besloot deze video te maken. Een keer iets anders dan te bloederige chirurgische video’s waar je liever niet naar kijkt.

Zo ziet een keizersnede eruit

Jesse liet zich inspireren door een tool voor het opvoeden van kinderen die ze jaren geleden een keer tegenkwam. Hoe kun je beter een keizersnede uitleggen dan iets wat je aan kunt raken? Dan door alle lagen te kunnen bekijken en zelfs aan te raken. Jesse kreeg op de video veel reacties, veel mensen zijn haar dankbaar dat ze het heeft gemaakt. Wij zijn ook fan! Het is een subtiele, maar toegankelijke tool die helpt om bewustzijn te verspreiden en moeders te ‘leren’ hoe veel van onze baby’s ter wereld komen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Birth Space – Perth WA (@the.birth.space) op

De video is ook een visueel herinnering dat je lichaam echt veel meemaakt tijdens een keizersnede. Dat laat nog meer zien hoe erg het herstel specifieke zorg vereist.

Meer over keizersnedes:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Aha! Deze video laat zien hoe een keizersnede er precies uitziet
Sluiten