Mercy Hiltrop
Mercy Hiltrop Kids 5 dec 2016

Video over schietpartijen op scholen komt keihard binnen

Je kind naar school brengen en hem of haar daarna nooit meer terugzien. Deze nachtmerrie is voor heel wat ouders in Amerika de afgelopen jaren werkelijkheid geworden door de vele afschuwelijke schietpartijen. Sandy Hook Promise maakte een aangrijpende video over dit onderwerp.

Sandy Hook Promise is een stichting die is opgericht door familieleden van slachtoffers van een schietpartij op de Sandy Hook basisschool in 2012 waarbij 20 kinderen en 6 volwassenen omkwamen. Het doel van de stichting is om alle slachtoffers van wapengeweld te eren door actie tegen dit soort geweld te ondernemen door middel van bijvoorbeeld voorlichting. Deze video is hier een mooi of beter gezegd heftig voorbeeld van.

Evan

In de video zien we puber Evan die op school via geschreven tekstjes op een bureaublad contact krijgt met een voor hem onbekend meisje. Per toeval ontmoeten ze elkaar uiteindelijk. En dan gebeurt er iets dat je zeker weten niet aan ziet komen. En dat is precies wat de stichting duidelijk wil maken: we focussen ons soms op de verkeerde dingen. We zijn er stil van…

Bekijk hier de video

Pesten kan een reden zijn voor kinderen om vreselijke dingen te gaan doen. Wat kun je als ouder het beste doen als jouw kind slachtoffer is van pesten? Je leest het hier.

Reageer op artikel:
Video over schietpartijen op scholen komt keihard binnen
Sluiten