Deze video over pesten moet elke ouder én kind gezien hebben

Vreselijk, als je kind gepest wordt op school. Juliet, de dochter van de Amerikaanse Kimberly (achternaam onbekend) werd gepest op de basisschool. En omdat het meisje graag andere gepeste kinderen en pesters wil vertellen hoe het is om gepest te worden, deelt ze haar verhaal in een bijna zes minuten durende video op YouTube.

Voorbereiden

In het filmpje zie je de dochter van Kimberly op bed zitten en vertelt ze dat ze gaat uitleggen hoe je met een pester omgaat. Ze vertelt dat ze zelf gepest is en daarom andere kinderen wil vertellen wat je tegen pesters kan doen om het pesten te stoppen. Ook zegt Juliet dat je maar nooit weet of je gepest gaat worden, dus wil ze alle kinderen daarop voorbereiden.

LEES OOK: Must see: moeder leert haar moeder een belangrijke les over pesten

‘Hij haatte me’

Juliet gaat meteen over tot actie en vertelt wat het verschil is tussen pesten en plagen. Ze haalt daarin persoonlijke voorbeelden naar voren om te laten zien hoe dit bij haar ging en hoe ze zich hierbij voelde. Daarna vertelt ze ook wat de jongen die haar pestte tegen haar zei. ‘Hij zei dat hij me haatte, dat hij me wat aan zou doen.’

Tussendoor komen er handige tips over pesten in het filmpje voorbij, die voor elke ouder en voor elk kind goed zijn om te weten. Bekijk hieronder het hele filmpje, dat in totaal bijna zes minuten duurt.

De video is nog niet zo vaak bekeken, maar wij vinden dat daar snel verandering in moet komen.

Dit zijn ze: de 5 beste films over pesten die je met je kind wilt bekijken

YouTube

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze video over pesten moet elke ouder én kind gezien hebben
Sluiten