Melissa Eissens
Melissa Eissens Kinderen 18 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Prachtige video: meisje zingt voor jongetje met syndroom van Down en gaat keihard viraal

Muziek heeft een krachtig effect op kinderen. Deze prachtige video is daarom niet voor niets al meer dan 36 miljoen keer bekeken.

Van slaapliedjes tot de aanstekelijke kinderliedjes die in ons hoofd blijven rondspoken (Let it Go), onze kids houden gewoon van muziek en daar moeten we heel blij mee zijn. Studies hebben namelijk aangetoond dat de hersenen van kinderen sneller ontwikkelen als ze worden blootgesteld aan muzieklessen. Waarom muziekles verder zo belangrijk is voor je kind, lees je hier in ons eerdere artikel.

Hartverwarmende video

Amanda Bowman Gray deelde de hartverwarmende video met de wereld, omdat ze weet welke voordelen muziek kan hebben voor een kind. Op de video is haar dochter te zien die gitaar speelt en daarbij zingt voor de kleine Bo, die het syndroom van Down heeft.

Geweldige manier om op te passen

Haar dochter Lydia moet even op Bo passen terwijl Amanda een douche nam. Lydia ontdekte een briljante manier om de kleine Bo bezig te houden. Amanda: ‘Als ze geen gitaar had, weet ik niet of ze zou weten hoe ze op hem moest passen. Dit is haar ding.’

Samen zingen

Het is duidelijk te zien dat de muziek groot effect heeft op Bo. Zijn lichaam swingt heen en weer mee op het ritme van de gitaar. Wanneer Lydia begint te zingen heeft ze onmiddellijk zijn aandacht en kun je op Bo’s gezicht zien dat hij het liedje herkent. Samen zingen ze verder. Het beste deel is wanneer Lydia soms stopt met zingen en Bo de laatste woorden laat afmaken. Te schattig!

LEES OOK: Deze video over pesten moet elke ouder én kind gezien hebben

‘Dit is het bewijs dat muziektherapie werkt’, legt Amanda uit in haar bericht op Facebook. In de video is namelijk te zien dat Bo bepaalde woorden kan meezingen. Muziektherapie blijkt dan ook een effectieve manier om het vocabulaire van een kind te vergroten.

Onderzoek

Onderzoek zegt dat muzikale ervaring veel van dezelfde aspecten van hersenfunctie versterkt die verstoord zijn bij personen met taal- en leermoeilijkheden. Het Nordoff-Robbins Center, in Engeland legt uit hoe muziek als therapie kan werken:

“Muziek is een intrinsiek onderdeel van ons allemaal: hartslag en ritme worden gevonden in onze hartslag, onze ademhaling en onze beweging; melodie wordt gecreëerd door ons lachen, huilen, schreeuwen of zingen; het hele scala van onze emoties kan worden vastgehouden binnen de ritmes en harmonieën van verschillende muziekstijlen en idiomen. Deze intieme connecties met muziek kunnen blijven ondanks handicap of ziekte, en zijn niet afhankelijk van een muzikale opleiding of achtergrond.’

De video is op Amanda’s Facebook inmiddels al meer dan 900 duizend keer geliked en heeft 112 duizend opmerkingen. Bizar!

My daughter Lydia was watching Bo while I was in the shower. Came out to this. If she didn’t have a guitar I don’t know if she would know how to babysit him. This is her go to. It’s proof that music therapy works. Bo is 25 months old and has a 12 word vocabulary. Every word he has learned has been through music and singing.

Geplaatst door Amanda Bowman Gray op maandag 15 januari 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme