Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 17 jun 2015

‘Vier minuten lang zag ik de diepte van jouw ziel’

Phileine deed de 36 vragen challenge samen met haar man. En dat leverde deze openhartige brief op…

Liefde,

Vier minuten keken we elkaar onafgebroken aan. Dat was het laatste onderdeel van de zesendertig vragen challenge. Nooit eerder keek iemand zo diep in mijn ziel. Nooit eerder mocht ik iemand zo diep in zijn ziel kijken. Alle emoties kwamen voorbij en zonder elkaar aan te raken waren we intiemer dan ooit.

Wat ben ik blij dat je je open stelde voor mijn ‘vrouwending’. We waren elkaar even kwijt. Zoals je elkaar kwijt kunt zijn omdat het leven je aandacht, je energie en je tijd opslokt. Omdat de wekker elke dag vroeger lijkt te gaan. Omdat de after work uren ineens zoveel korten lijken. Omdat de kinderen, de vrienden en de familie gretig alle energie gebruiken.

Waar was ‘wij’?

Natuurlijk vielen we tegen elkaar in slaap, natuurlijk was er elke dag een kus. Maar waar was de verliefdheid, waar was het teamgevoel, waar was ‘wij’? Jij was druk met jouw leven en ik had mijn handen vol aan het mijne. Samen zorgden we voor het grote gedeelte waarin onze levens elkaar overlappen.

Steeds vaker kwam dat nummer van Doe Maar voorbij ‘is dit alles?’ Nee, dit is niet alles. En ‘alles’ zit niet in de dingen die je bezit of het leven dat je denkt te leiden. Het ‘alles’ zit hem in elkaar respecteren. In elkaar doorgronden en vooral in het accepteren van elkaar. Precies zoals de ander is. En dat was ik even vergeten.

Guitige ogen

Ik ben met jou getrouwd om wie je bent, om hoe je doet, om de guitige blik in je ogen. En ja, precies die dingen kunnen mij ook irriteren. Als ik voor de zoveelste keer met zware tassen en een baby op mijn arm binnen kom sjokken terwijl ik twee oververmoeide zwemkinderen probeer te weerhouden van een total meltdown en jij staat daar met diezelfde guitige ogen heel blij te vertellen dat je zo’n goede lunch had met die zakenrelatie. Op die momenten zijn het juist jouw pluspunten die mij kunnen prikken op plekken waar ik niet geprikt wilt worden.

Ik liet me net iets te vaak prikken de laatste tijd en toen ik las over de zesendertig vragen challenge leek het me een mooie uitdaging voor ons. En terwijl ik de kaarsen aan stak en een glas wijn in schonk vertelde ik je over het artikel. Jij met jouw open blik zag er wel een uitdaging in en vijf minuten later keken we elkaar snikkend aan. Vraag één raakte ons meteen en ik wist dat dit een bijzondere avond ging worden.

Precies zoals je bent

We zijn inmiddels een week verder en er is verschil. Er is een zichtbaar en vooral voelbaar verschil. Er zijn nog steeds momenten waarop ik jouw pluspunten als minder plus beschouw, maar ik laat me niet meer prikken. Want ik hou van jou, precies zoals je bent.

Liefs, jouw Phileine

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de 36 vragen challenge hier >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Vier minuten lang zag ik de diepte van jouw ziel’
Sluiten