Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Eropuit 3 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo vier je Sinterklaas samen maar toch op afstand

Het liefst zitten we met pakjesavond natuurlijk gezellig bij elkaar. Samen cadeautjes uitpakken, liedjes zingen en gedichten voorlezen. Maar dit jaar mag de woonkamer helaas niet vol zitten met familie en vrienden. Hoe kun je Sinterklaas dan toch samen vieren ondanks de afstand? Wij geven je wat leuke ideeën.

Sinterklaas zal dit jaar wat anders verlopen dan normaal, jammer want het is natuurlijk een van onze favoriete feestdagen. Gelukkig is er in deze moderne tijd een hoop mogelijk om er toch een fijne pakjesavond van te maken. Samen en toch op afstand.

Sinterklaas op afstand

Als je niet bij elkaar over de vloer mag komen, zijn dit de beste alternatieven.

1. Online lootjes trekken

Zijn jullie van de suprises, gedichten en lootjes? Dat kan natuurlijk gewoon doorgaan. Alleen zul je het uitpakken en voorlezen moeten doen via een videoverbinding. Trek online de lootjes, breng de pakketjes vlak voor pakjesavond rond en maak er gewoon een gezellige digitale pakjesavond van!

2. Dobbelspel

Het dobbelspel is bij veel volwassenen erg populair met Sinterklaas. Daarbij zijn er een hoop kleine en grappige cadeaus voor iedereen. Normaal gesproken speel je het in een groep en geef je de cadeaus door. Wil je het online spelen dan moet je de regels wat aanpassen. Zorg dat iedereen bij elkaar een aantal cadeautjes bezorgt vóór 5 december. Voorbeeldregels zijn: als je twee gooit, mag je een pakketje rechts naast je neerleggen, bij een zes mag je een pakketje van de stapel rechts uitpakken en als je een drie gooit, moet je een cadeautje apart leggen die je vervolgens weer naar iemand anders op moet sturen met de post. Gooi je een vijf? Dan mag je het cadeautje dat je naar iemand op zou moeten sturen toch weer terugpakken. Succes gegarandeerd.

3. De pakjeswagen

Laad je wagen vol en zet de Sinterklaasliedjes extra hard. Breng vervolgens al je vrienden en familie een bezoekje en zet een jute zak met cadeaus voor de deur. Zo voel jij je zelf ook een keertje een echte goedheiligman.

4. De quiz

Zin in iets anders? Organiseer een online pubquiz voor jou en je familie of vrienden. Voor de winnaar is er natuurlijk een mooi cadeau. Voeg in ieder geval “Sinterklaas” toe als categorie. Met bijvoorbeeld de vraag: ‘Hoe oud is Sinterklaas eigenlijk?’

5. Bingo!

Nog een leuk alternatief, online bingo! Stuur iedereen van te voren bingokaarten, samen met wat pepernoten en marsepein natuurlijk en organiseer een heuse bingo avond. Verloot leuke cadeautjes onder de winnaars en je hebt een geslaagde pakjesavond.

Lees ook:

Dobbelen met Sinterklaas? Dit zijn de spelregels van het dobbelspel

4 x Recepten met kruidnoten voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo vier je Sinterklaas samen maar toch op afstand
Sluiten