Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 23 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Mee met de moestuin trend? Deze 5 boeken zijn een must!

‘Shit, we moeten dit weekend echt even aan de moestuin werken!’ Het is geen zeldzame kreet onder jonge hippe stedelingen met een giga druk bestaan en vele ambities. Op papier lijkt het enig, maar in de praktijk is het flink aanpoten (letterlijk en figuurlijk). Maar nu het zomervakantie is, kun je al die zeeën van tijd juíst stoppen in al dat groen. En paar groene boeken erop naslaan kan nooit kwaad.

We vermeldden het begin van dit jaar al: moestuinieren is het nieuwe zwart. Of je nu je eigen stadstuin koopt, je balkon omtovert in een amazone of rustig aan begint met drie kruidenplantjes in de keuken. En ookal ben je al jaren bezig of heb je deze lente net je eerste groen aangelegd, deze boeken zijn je go-to encyclopedie.

1. De makkelijke moestuin – Jelle Medema

Jelle begon op zijn 14e al met square-foot-gardening, een concept uit Amerika waarmee je op een makkelijke manier op kleine oppervlakten en met aanzienlijk minder water, grond en zaden kan moestuinieren. Intussen is hij vernoemd tot Groenste Groninger, verkoopt hij zijn Makkelijke Moestuinmix op 55 punten in Nederland (en Luxemburg!) en schreef hij dit boek.
€25

2. Eten uit de volkstuin – Marleen van Es

We waren al verliefd op haar blog, maar nu is er het boek, wederom voorzien van mooie (eigen) foto’s en vormgeving en een hoop fijne tuinderstips die voor iedereen goed te doen zijn.
€24,95

3. Met mest en vork – Alma Huisken & Doortje Stelwagen

Een tuinboek, kookboek en natuurboek ineen. Enerzijds is er oog voor het welzijn van dier, plant en ecologie en anderzijds krijg je 125 beproefde seizoensrecepten voorgeschoteld waarvan vele vegetarisch. Ik zal je vrienden alvast uitnodigen voor een heus zomerdiner.
€39,50

4. Zaai, oogst en eet – Jo Whittingham

Zoals makkelijk en hapklaar als de titel klinkt, zo is het boek ook. Schrijver Jo vertelt je van A tot Z hoe je eigen groenten en kruiden te zaaien, oogsten en ze vervolgens op heerlijke wijze klaar te maken in de pan.
€24,99

5. Stadstuinieren – Tialda Hoogeveen & Maureen Kemperink

Heb je vandaag de dag geen eigen stadstuin, dan hoor je er eigenlijk al niet meer bij. Niks zo hip and happening dan urban farming, en dat weten deze schrijfsters als geen anders. Ze geven je allerlei manieren om van jouw tuin, balkon of ‘groene postzegel’ een paradijsje te maken. De mooie illustraties en speelse vormgeving weten je daarnaast nog eens driedubbel te enthousiasmeren voor deze leuke bezigheid.
€14,95

Zo tover je de tuin om tot een heus kinderwalhalla!>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Mee met de moestuin trend? Deze 5 boeken zijn een must!
Sluiten