Yara Mens
Yara Mens Eropuit 15 jan 2015

5 redenen waarom veel foto’s maken juist een goede eigenschap is

‘Maak je daar nou alweer een foto van?’ vraagt je man zuchtend als jij voor de zoveelste keer je camera erbij pakt. ‘Dat is toch leuk voor later? Het is onze eerste vakantie als gezinnetje,’ antwoord je beteuterd. En raad eens? Je hebt gelijk! Vijf redenen waarom overal foto’s van maken geen irritante, maar juist een hele handige eigenschap is.

1. Voor de herinneringen

In ons leven komen we op zoveel plekken en ontmoeten we zoveel verschillende mensen. Een deel daarvan zal je misschien wel herinneren, maar lang niet alles. Door foto’s te maken herinner je als je 80 bent nog dat ene vakantiehuisje waar je voor het eerst als gezin op vakantie ging, of dat hutje in Zuid-Amerika waar jullie erachter kwamen dat je in verwachting was. Door foto’s houd je de herinneringen scherp.

5 trucs om professionele foto’s van je kids te maken met je telefoon

2. Om erom te lachen

‘Had ik dat aan? Was dat toen écht hip?’ Foto’s van nu kunnen later voor enorm veel vermaak zorgen. Tijden veranderen, en ook de mode verandert natuurlijk altijd mee. Jou o zo hippe outfit van nu is later vast belachelijk, en ook het kapsel van je man kan best apart zijn als je het later nog eens bekijkt. Het is ontzettend leuk om te zien hoe je in de loop der jaren bent veranderd, en daar een overzicht van te hebben.

‘Was dat toen écht hip?’

3. Om met de rest van de wereld te delen

Allemaal vinden we het leuk om soms op Facebook aan de rest van de wereld te laten zien wat we aan het doen zijn. En het gezegde is niet voor niets: een beeld zegt meer dan duizend woorden! Een bijzondere, ontroerende, leuke of lieve foto op Facebook zetten kan af en toe best een keertje (als je het maar niet té vaak doet) en stiekem weten wij ook wel dat het best leuk is om te checken hoeveel likes er dan binnenkomen!

De perfecte selfie maken? Zo doe je het!

4. Voor je kind

Behalve dat het voor jou leuk is om foto’s te hebben van je baby (‘ach, toen was je nog schattig..’) is het voor je kind ook heel leuk om foto’s te zien van hoe die er vroeger uitzag. Zelf kan hij/zij het niet doen, dus die taak is voor jou! Ennnnnn, als je zoon met een vriendinnetje thuiskomt wilt zij vast ook we even met jou het grote babyboek doorbladeren om zijn eerste stapjes te bewonderen, toch?!

5. Om trots op te zijn

We maken niet voor niks foto’s van de bijzondere en belangrijke momenten van ons leven. Daar willen we graag met trots naar terugkijken, en het liefst ook weer even terug in dat specifieke moment. Net als dat je met dat ene liedje qua gevoel zo weer terug kan zitten in de zomer van ’96, kan je met een foto ook weer terug naar ene bijzondere moment. Soms hebben we dat allemaal even nodig.

Deze 17 foto’s móet je van je kind maken (voor je het vergeet)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 redenen waarom veel foto’s maken juist een goede eigenschap is
Sluiten