Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 28 sep 2017

Haarhack #3: in 3 simpele stappen maak je deze toffe vikingvlecht bij je dochter

Het liefst stuur je je dochter elke dag met een briljante coupe naar school, maar omdat je daar negen van de tien keer geen tijd voor hebt, wordt het vaak toch een paardenstaart of een snel speldje aan de voorkant. Onze eigen vlechtexpert Karin Wilzing legt je in een paar makkelijke stappen uit hoe je in een handomdraai de tofste creaties voor in het haar van je dochter maakt. Dit keer: de vikingvlecht.

Net als het elastieken-net van drie weken geleden, lijkt ook deze vlecht supermoeilijk. Think again! Ook jij kunt ‘m maken. Als je de onderstaande stappen maar zorgvuldig volgt.

Dit heb je nodig:

– een puntkam
– spuitgel
– elastiekjes
– een topsytail

LEES OOK: 9 x kapsels die je binnen een minuut in het haar van je dochter draait

Hoe ga je te werk?

Zorg dat, voordat je begint, het haar waar de vlecht in gemaakt gaat worden goed uitgekamd is, zodat je onderweg geen klitten tegenkomt.

1. Maak met de puntkam een scheiding aan de zijkant van het hoofd, en flap het haar opzij

2. Maak aan de zijkant van het hoofd een normale opvlecht. Om pluizen tegen te gaan, kun je een beetje spuitgel of lak in het haar sprayen voordat je begint met vlechten. Vlecht helemaal door tot in de punten van het haar.

3. Zodra je klaar bent met invlechten, trek je de vlecht zo ver mogelijk uit. Maak dan een paardenstaart met al het overige haar, plus het onderste gedeelte van de vlecht die je net gemaakt hebt. Om het af te maken zou je een plukje eigen haar om het elastiekje kunnen draaien, zodat je dit niet ziet. Deze kun je met de topsy tail door het elastiekje trekken, zodat het goed vast blijft zitten.

Het eindresultaat

Ready to go!

10 x wel heel bijzondere kapsels voor in het haar van je dochter

Reageer op artikel:
Haarhack #3: in 3 simpele stappen maak je deze toffe vikingvlecht bij je dochter
Sluiten