Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle augustus 31, 2015

Real life show ‘Villa Single Mama’: kunnen de tv bazen dit maken?

Het einde van de zomervakantie nadert en traditiegetrouw volgt dan de start van het nieuwe tv-seizoen. Bye-bye komkommertijd en kom maar op met het betere entertainment. En entertainment zul je krijgen ook. De nieuwste loot in het real life segment is ‘Villa Single Mama’. Ja, je leest het goed. Single – Mama.

Soms heb je van die tv-programma’s waarvan je van tevoren al weet: dit wil ik eigenlijk niet zien. Je voelt de plaatsvervangende schaamte. Maar ook: dit wordt smullen. Een dubbel gevoel. En we vermoeden dat Villa Single Mama, nota bene van de EO, het programma gaat zijn waar veel over gesproken gaat worden.

Daar hebben we die grote villa weer

Mocht je denken dat dit over single moeders gaat die een leuke nieuwe vent zoeken, dan heb je het verkeerd. Dit draait om acht alleenstaande mama’s en hun kinderen(!) die even een ‘pauze’ willen van hun normale leventje. Ja je leest het goed, met kinderen. Ze nemen hun intrek in een grote villa, in een landelijke omgeving waarin ze samen het huishouden en de opvoeding delen. In acht afleveringen volgen we het wel en wee van de vrouwen en hun kinderen. Kunnen ze elkaar helpen sterker in het leven te staan?

Stelling: het is niet verantwoord je kinderen bloot te stellen op tv in een real life show

Alleenstaande moeders

De EO wil met dit programma aandacht vragen voor alleenstaande moeders en hun problematiek en is gebaseerd op het Engelse BBC-format ‘Young Mum’s Mansion’. Het aantal alleenstaande moeders in Nederland neemt toe en vaak staan ze in hun eentje voor grote uitdagingen: Hoe breng je je kinderen groot? Hoe ga je om met de vader van je kinderen? Hoe combineer je werk met je zorgtaken? Hoe houd je tijd over voor jezelf? In de villa bundelen de moeders hun krachten. Iedere moeder neemt een keer de leiding met als doel de andere moeders te laten leren van haar ervaring. En dat gaat niet altijd even soepeltjes…

Bekijk hier alvast de promo:

Wanneer? Dinsdag 1 september, 20.30 uur op NPO3.

Kijk en discussieer met ons mee: wat vind jij van zo’n programma? Kun je het maken jonge kinderen zo bloot te stellen op televisie? Laat het ons weten!

Reageer op artikel:
Real life show ‘Villa Single Mama’: kunnen de tv bazen dit maken?
Sluiten