Yara Mens
Yara Mens Body 26 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Vind meer tijd in de week met deze simpele truc

‘Ik ben niet iemand die iedere ochtend een rondje ga hardlopen, hoor…’ Herkenbaar? We hebben allemaal zaken die we graag zouden willen doen, maar die we niet doen omdat we geen tijd hebben. Volgens Laura Vanderkam is dit de 24-hour trap: het idee dat we iets dagelijks moeten doen om onderdeel te zijn van ons leven.

‘Dat past niet in mijn schema’

Neem het ‘meer bewegen’-voorbeeld van hierboven. Vaak hebben we, volgens Vanderkam, het idee dat we iets elke dag moeten doen, willen we er succesvol in worden. Elke avond sporten? ‘Dat past niet in mijn schema.’ En dus wordt het dan ook niet gedaan. Maar wát als je gewoon één keer vroeg opstaat en je hardloopschoenen aantrekt? En misschien ren je dan zondag ook nog wel een rondje als de hele familie nog slaapt.

Uiteindelijk zul je zien dat je toch drie à vier keer in de week aan het hardlopen bent. Op dit aantal zou je ook komen wanneer je jezelf voorneemt om iedere dag te sporten. Het verschil? Bij het een voel je je goed want, je bent gaan hardlopen terwijl je jezelf niks had voorgenomen. En bij de andere situatie voel je je schuldig, omdat je je niet hebt gehouden aan je ‘elke dag van de week hardlopen routine’.

168 uur

Dagelijkse routines zijn goed, maar laat je er niet teveel door leiden. Door creatief te zijn en te kijken naar alle 168 uren in de week, vinden we meer tijd voor dingen dan we denken. Het denken in 24 uur houdt ons tegen, maar het kijken naar 168 uur opent juist allerlei nieuwe mogelijkheden.

Wat vind jij? Geeft dit inzicht jou ook nieuwe mogelijkheden of blijf jij je graag houden aan dagelijkse routines? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vind meer tijd in de week met deze simpele truc
Sluiten