Melissa Eissens
Melissa Eissens Kinderen 11 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Foto van meisje (5) met hersentumor en haar terminaal zieke opa gaat viraal op internet om speciale reden

De 5-jarige Braylynn Lawhon leefde een geheel normaal leven totdat ze vorig jaar december gediagnosticeerd werd met een dodelijke hersentumor. Doormiddel van een hartverscheurende foto die viral ging op Facebook wil haar moeder de ziekte onder de aandacht brengen.

Hartverscheurende foto gaat viral

Haar moeder, Ally Parker deelde deze emotionele foto op het internet en ging daarmee viral. Op de foto is haar vijf jaar jonge zieke dochtertje te zien, slapend in haar ziekenhuis bed met daarnaast haar terminaal zieke, ontroostbare opa.

Haar vijfde verjaardag

Op 6 december kreeg Braylynn het tragische nieuws over haar gezondheid te horen. Vier dagen later zou ze haar vijfde verjaardag vieren, iets waar ze zich enorm op verheugde. Maar haar ziekte kreeg de overhand. Diffuse Intrinsic Pontine Glioma (DIPG) is een zeer agressieve en moeilijk te behandelen hersentumor. Er is momenteel geen effectieve behandeling voor DIPG, een ziekte die extreem resistent is tegen chemotherapie en experts zeggen dat het overlevingspercentage 0 procent is.

LEES OOK: Moeder zet bijzondere actie op voor haar zieke man en de reacties zijn fantastisch

Terminaal zieke opa

De vader van Parker, Sean Peterson lijdt aan ALS, waardoor hij niet meer goed kan praten en zijn spierfuncties langzaam uitvallen. ‘Deze twee zijn de sterkste mensen die ik ooit heb gekend’, schrijft Ally in een emotioneel bericht op Facebook.

Update… Princess Braylynn is still with us.Her pulse is barely there and we can not feel it, but we can hear it…

Geplaatst door Ally Parker op zondag 7 januari 2018

Één jaar werden een paar dagen

Artsen vertelden haar familie dat Braylynn misschien maar een jaar zou leven. Haar familie had genoeg geld opgehaald om een extreem dure behandeling voor de ziekte te kunnen betalen, maar begin januari ging het slechter met Braylynn. Ze kregen te horen dat ze ieder moment zou kunnen overlijden. ‘We dachten allemaal dat ze ouder zou worden dan de rest van ons, we hadden zeker nooit gedacht dat mijn dierbare kleine Braylynn als eerste zou gaan’, zegt haar moeder op Facebook.

‘Over een paar dagen zal ik dit mooie meisje moeten begraven. Maanden, misschien zelfs weken later, zal ik ook mijn vader moeten begraven. Allebei mijn helden verdwenen, binnen hetzelfde jaar’, schrijft Ally.

Vraagt de aandacht van social media

De moeder van Braylynn schreef over de hartverscheurende strijd van haar dochter met kanker op social media. Haar Facebook-pagina, ‘Braylynns Battalion’ heeft de steun en sympathie van duizenden mensen verzameld. De boodschap van de moeder is dan ook vooral om via social media deze ziekte en de gevolgen ervan onder de aandacht te brengen. Ze schreef ‘We moeten er een einde aan maken. Geen ander kind zou deze ziekte mogen krijgen laat staan eraan sterven. We MOETEN een medicijn vinden, geen verdomd hulpmiddel. Deze kinderen verdienen zoveel meer dan dat, ooit moet iemand erachter komen wat het medicijn hiertegen is.’

These two are the strongest people I have ever known. Everyone related to us would agree. We all thought that they would…

Geplaatst door Ally Parker op maandag 8 januari 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme