Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Kids 26 okt 2017

Deze moeder besloot twee kinderen aan te spreken op hun gedrag en gaat viraal

Als moeder weet je als geen ander dat je je medemoeders nodig hebt om alle ballen in de lucht te houden. Blogster Laura Mazza weet maar al te goed dat ze zich niet moet bemoeien met de opvoeding van andere kinderen, maar daar maakte ze afgelopen week een uitzondering voor. En daar had ze een goede reden voor.

Laura Mazza, schrijfster van Mum on the Run heeft deze week een verhaal gedeeld waarin ze schrijft dat ze soms een beetje een ‘sanctimummy‘ is. Of dat ook echt het geval is, laten we in het midden. Eén ding is zeker: dat Laura ingreep was haar goed recht:

Leren delen

Laura schrijft in haar post hoe een middag bij een speelhal verliep. De Amerikaanse was daar samen met haar zoontje en haar dochter. ‘Als zij zich misdragen, dan zeg ik daar wat van. Ze moeten leren delen, leren spelen en vriendelijk te zijn tegen een ander.’ Maar helaas denkt niet iedere ouder daar hetzelfde over.

‘Ik zag hoe twee kinderen van vijf tegen mijn dochter aan reden en zij op de grond viel. Zelf stond ik op dat moment de zoon van een wildvreemde op te vangen, omdat hij op het punt stond om een gevaarlijke sprong te maken. De moeder van het jongetje dat ik opving kwam op me af en keek me met de hals aan, terwijl ze het jochie van me over nam.’

Aanspreken

Vervolgens gebeurde het ook nog dat twee jongens haar zoontje van de glijbaan duwden, terwijl hij naar beneden probeerde te glijden. ‘Op dat moment greep ik in en zei ik: ‘Dat is niet aardig, stop!’

‘Ik vind het nooit fijn om andermans kind aan te spreken op zijn of haar gedrag, maar als je als ouder doet alsof je niet ziet wat er gebeurde, omdat je het te druk had met kletsen en koffie drinken, dan vind ik het wel nodig om in te grijpen.’ Tja. Laura gaat verder: ‘Ik ben verre van perfect, maar ik ben beleefd en ik ga geen vervelende kinderen grootbrengen.’ Daar zit wat in.

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Babble

Reageer op artikel:
Deze moeder besloot twee kinderen aan te spreken op hun gedrag en gaat viraal
Sluiten