Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 29 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze post van een moeder ging viral omdat ze weigerde vaders te bespotten

We kennen het stereotype vast allemaal. Je ziet het in cartoons, artikelen en social media posts: vaders kunnen zogenaamd geen luiers verschonen, niet multitasken en ze zouden niet weten hoe ze hun kids moeten voeden.

Maar deze moeder trekt de grens. Ze weigert vaders te bespotten en de reden waarom bespreekt ze in dit bericht.

Bespotten

Kristina Kuzmic is bekend van komische video’s over het ouderschap op YouTube – om die reden is ze een paar keer gevraagd om video’s te maken waarin ze vaders zou bespotten. In een Facebookbericht dat al meer dan 22.000 reacties kreeg, legt ze uit waarom ze niet aan deze humor wil doen en niet meewerkt aan het gedateerde idee dat vaders incompetent zijn als het gaat om het opvoeden van kids.

Haar redenen

De top drie redenen waarom ze hier niet aan mee wilde waren waren de volgende:
– Dezelfde reden waarom ze geen moeders zou bespotten. Ze neemt het op voor alle ouders
– Omdat het bespotten van mensen niet helpt om ze op te krikken of dat ze beter er van worden
– Ze heeft zonen die ooit misschien wel besluiten vader te worden, en ze weigert inhoud te maken waardoor jongens denken dat mannen minder geschikt zijn om een geweldige ouder te worden

Groot gelijk

Amen to that! Niemand is perfect, geen één ouder is dat. Tuurlijk kunnen herkenbare ouders momenten voor komische inhoud zorgen, maar het schilderen van een portret van vaders als totaal onbeholpen doet hen – en onze kinderen – niet veel goeds. ‘Als mannen over moeders praten zoals vrowuen over vaders praten, zou dat volkomen onaanvaardbaar zijn’, zegt ze. ‘Laten we het daarom onaanvaardbaar maken om een volledig geslacht als ontoereikend te bestempelen’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme