Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 26 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Tof voor kids (en jezelf)! Deze 7 musea bieden nu gratis virtuele tours aan voor iedereen

Nu zoveel mensen thuiszitten, ontstaan er spontaan allerlei initiatieven om het ons makkelijker te maken. Van spontane balkonorkesten tot beschikbare educatieve programma’s voor kids. Omdat we aan huis gekluisterd zitten zijn er behoorlijk wat musea die nu gratis een virtuele tour aanbieden. Zo vanuit huis.

Virtuele tour door het museum

Omdat niemand nu een museum kan bezoeken, hebben de meeste grote musea iets ludieks bedacht. Je kunt een virtuele tour volgen langs de mooiste collecties en zalen. Hoe leuk!

1. Het Louvre

Het Louvre heeft haar duren toch nog een beetje geopend, voor online publiek weliswaar. Je kunt verschillende tentoonstellingen bekijken en dat hebben ze waanzinnig mooi gedaan. De virtuele tour vind je hier.

2. Het Guggenheim

Laat je kinderen zelf door het museum wandelen, het werkt heel simpel. Dit museum in New York is tevens een van de bekendste ter wereld. Kunnen jullie die ook weer van de bucketlist afvinken. De virtuele tour vind je hier.

3. Het Van Gogh Museum

Wat oudere kinderen zijn ongetwijfeld bekend met deze Nederlandse schilder, wie weet kunnen ze zelfs de schilderstijl van hem benoemen. Zo maak je er direct wat educatiefs van. De virtuele tour vind je hier.

4. Sistine Chapel

Het Musei Vaticani ligt in één van de hardst getroffen landen door deze pandemie: Italië. Het museum is al enige tijd dicht en biedt een prachtige tour aan die je thuis kunt bekijken. De tour vind je hier.

5. National Museum of Natural History

Voor kinderen is dit museum ontzettend leuk en tevens educatief. Er kunnen vijf verschillende exposities worden bekeken en dat hebben ze heel professioneel gedaan. Nét echt. De virtuele tour vind je hier.

6. MoMA The Museum of Modern Art

Dit museum staat vol met interessante moderne kunstwerken. Deze kunstwerken kun je nu ook nog eens allemaal bekijken. Yes! De virtuele tour vind je hier.

7. The British Museum

Ook The British Museum (Londen) biedt ook een tour aan nu ze gesloten zijn. Niet alleen de kunst is prachtig, het gebouw zelf is ook een plaatje! De virtuele tour vind je hier.

LEES OOK: Binnen met de kids: met deze 4 activiteiten vermaken de kinderen (en jij) je zeker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Washington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tof voor kids (en jezelf)! Deze 7 musea bieden nu gratis virtuele tours aan voor iedereen
Sluiten