Eet je veel vis? Dan heb je waarschijnlijk meer seks (én meer kans om zwanger te raken)

Staat er voor vanavond pasta met zalm en broccoli op het menu? Of noedels met garnalen? Grote kans dat je daarna meteen even het bed in duikt met je partner. Volgens nieuw onderzoek van de Harvard TH Chan School of Public Health, hebben stellen die veel vis eten namelijk ook meer seks. 

Voor het onderzoek werden 501 stellen een jaar lang gevolgd. Ze moesten registreren hoeveel zeevruchten ze aten, en bijhouden hoe vaak ze seks hadden. De stellen probeerden allemaal zwanger te worden; als dat eerder gebeurde, werd het onderzoek ook gestopt.

22 procent meer seks

Wat bleek? Stellen die meer dan acht keer per maand vis aten, hadden maar liefst 22 procent meer seks dan stellen die het bij vlees hielden of vegetarisch aten. Het was al bekend dat oesters je libido verhogen (door het zink dat ze bevatten, dat zorgt voor meer testosteron), maar ook andere vis kan dus wonderen doen.

LEES OOK: Yes: nóg meer bewijs dat seks goed is voor je brein (je geheugen wordt er beter door)

Maar het gaat verder: er werd ook een verband gevonden tussen de inname van vis en het zwanger worden. 92 procent van de stellen die regelmatig zeevruchten aten, was zwanger aan het einde van het jaar.

Omega-3 in vis

Dat komt waarschijnlijk door de omega-3 die in vis zit. Dat zorgt voor een verbetering van de kwaliteit van het zaad en van embryo’s. Daarnaast verhoogt het de hoeveelheid progesteron, een geslachtshormoon dat je eierstokken in de tweede fase van de menstruatiecyclus en in grotere hoeveelheden tijdens de zwangerschap produceren.

Voor het eerste resultaat hebben de onderzoekers trouwens geen verklaring. Misschien is het wel gewoon zo dat stellen die beide veel vis eten, gewoon veel maaltijden samen eten en dus meer tijd met elkaar doorbrengen, geeft één van de wetenschappers toe. Maar interessant is het sowieso. Dus, vanavond vis op tafel?

Nine News

Reageer op artikel:
Eet je veel vis? Dan heb je waarschijnlijk meer seks (én meer kans om zwanger te raken)
Sluiten