Visgraat laminaat of Engels verband? Dit doen ze voor je huis

Peuterproef, onderhoudsvriendelijk, allergieproof, betaalbaar… De voordelen van een laminaatvloer in huis kon je al in dit artikel lezen. Alleen één dilemma: leg je de vloer in visgraatmotief of Engels verband?

Er is tegenwoordig zoveel mogelijk op het gebied van laminaat. Leef je uit en kies uit de talloze dessins en kleuren. Een vloer is zo bepalende voor de uitstraling van je huis, dus denk goed na over welke variant je kiest. En in welk patroon je de vloer legt! Twijfel je tussen visgraat en Engels verband? Dit doen ze voor je huis…

Visgraat laminaat

Maak van je huis een paleisje met een visgraat vloer. Deze maakt de ruimte net even extra bijzonder. Heeft jouw huis van zichzelf al veel karakter? Dan doet een visgraat het hier erg goed. Het drukke motief neemt dan niet snel de hele ruimte over. Een visgraat past ook prima in kleine ruimtes. Leg smalle planken in een kleine ruimte en brede planken in een grotere ruimte, zo komt de visgraat het beste tot zijn recht. Denk jij bij visgraat direct aan een houten vloer? Ook laminaat, bijvoorbeeld van Kwantum, kun je in dit motief leggen.

Engels verband laminaat

Een laminaat in Engels verband leggen kan altijd! Het mooiste is dan om je vloeren in de lengte van de kamer te leggen, omdat dit rustiger oogt. Wil jij een rustige look? Ga dan voor een vloer met weinig tekening/reliëf in de planken, in een lichte kleur en met glans. Dit doet je kamer groter lijken en is dus zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Mocht je de vloer diagonaal gaan leggen, houd er dan rekening mee dat je dan ongeveer 7% meer planken nodig hebt.

Succes met kiezen!

Reageer op artikel:
Visgraat laminaat of Engels verband? Dit doen ze voor je huis
Sluiten