Dankzij Kapitein Iglo zijn we allemaal dol op vissticks en zo maak je ze zelf

Kapitein Iglo, wie kent hem niet? Je hebt ongetwijfeld zelf als kind deze vissticks gegeten. Wist je dat je dit ook zelf kan maken? Leuk om samen met de kids te doen!

Met dit recept zet je zelf heerlijk verse vissticks op tafel. Geen kind dat hier niet van houdt.

De ingrediënten

Voor de vissticks:
– 400 gram kabeljauw
– 80 gram bloem
– 2 eitjes (alleen het eiwit)
– 60 gram Panko
– 2 tl gedroogde peterselie
– Peper en zout

Voor de saus:
– 2 el Griekse yoghurt
– 1 el mayonaise
– verse peterselie
– citroensap
– Peper en zout

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Brain Balance of Utah (@brainbalanceutah) op

De bereiding

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden celsius en bekleed vast een bakplaat met bakpapier. Pak twee borden en leg op het ene bord de bloem (voeg daar peper, zout en de peterselie aan toe), op het andere bord leg je de Panko. Pak een kommetje en splits twee eieren (je hebt namelijk alleen het eiwit nodig). Kluts het eiwit nog even goed door elkaar in het kommetje.

Snijd de kabeljauw in lange vierkante repen (in de vorm van vissticks zoals je ze kent dus). Dip deze reepjes eerst in de bloem, dan in het kommetje met eiwit en vervolgens in de Panko. Leg ze vissticks daarna op de bakplaat. Bak de vissticks in 15 à 20 minuten gaar in de oven. In de tussentijd kun je vast het sausje maken. Roer de mayonaise door de Griekse yoghurt, voeg daar een handje peterselie, een kneepje citroensap en peper en zout (naar smaak) aan toe. Mmmmm, aan tafel!

En natuurlijk krijgen de kindjes nog een lekker toetje na: Fris en fruitig: Recept voor aardbeien cheesecake ijsjes.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dankzij Kapitein Iglo zijn we allemaal dol op vissticks en zo maak je ze zelf
Sluiten