Marleen Vos
Marleen Vos Erop uit november 1, 2014

Boeken! Drie sfeervolle chambres d’hôtes van NL’ders

Omdat je met de vakantieplannen voor volgend (voor)jaar niet vroeg genoeg kunt beginnen: drie bijzondere Franse accommodaties met Nederlanders aan het roer.

1.La Souche

In Languedoc-Roussillon, het grootste wijngebied in Frankrijk, ingesloten tussen de bergen en de Middellandse Zee, vind je La Souche. Marianne en Hennie hebben Smaak met een hoofdletter. Hun prachtig ingerichte pand heeft vier kamers en één appartement waar je zelf kunt koken. Maar waarom zou je als je ook kunt aanschuiven bij de heerlijke table d’hôtes? En ook buiten is het goed toeven in de tuin en het zwembad. Maar het meest bijzonder is misschien wel Le Souquet. Dit luxe 2-persoons appartement is de voormalige wijnschuur, grenzend aan de tuin. Móói!

Tip in de omgeving: ‘mas des dames’, het wijndomijn van Lidewij van Wilgen. Top wijn, stoere vrouw!

Klik hier voor meer informatie.

2. l’Oustal

l’Oustal is ook zo’n ontdekking. In een prachtige omgeving – vergelijkbaar met Toscane, maar dan met uitzicht op de Pyreneeën – en nog niet zo toeristisch. Ruud en Ena creëren hier een gastvrije, no nonsense sfeer met goed en puur eten, lekker ruime kamers (favoriet: Le Picou en La Poutre!) en voor de liefhebber – en heel stoere kinderen – is er een boomhut voor twee!

Klik hier voor meer informatie.

3. l’Abbaye du Palais

Een prachtige, historische en kindvriendelijke plek. De imposante abdij met 5,5 hectare tuin, park en bos wordt gerund door Saskia en Martijn en heeft stijlvolle kamers (denk: bad op pootjes), fijne huisjes en pipowagens, een groot zwembad en een geweldige table d’hote. Ook alle lof voor de aparte kindermaaltijd aan het begin van de avond. Kun je daarna genieten van een adults-only etentje, het is tenslotte voor iedereen vakantie…

Klik hier voor meer informatie.

Reageer op artikel:
Boeken! Drie sfeervolle chambres d’hôtes van NL’ders
Sluiten