Renée
Renée Eropuit 30 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Op vliegvakantie met je kind? 7 nuttige tips om de vlucht vlekkeloos door te komen

Wordt de camping voor het eerst ingeruild voor een heuse vliegvakantie met kinderen? Dan is het begrijpelijk dat je ‘m lichtelijk knijpt voor wat komen gaat. Want hoe reageren kinderen in godsnaam als ze voor het eerst in het vliegtuig stappen? Om tantrums en huilbuien te voorkomen trakteren wij je op zeven nuttige tips om vliegen met kinderen vlekkeloos te laten verlopen.

Vliegen met kinderen kan een enorme uitdaging zijn, maar je weet het: een goede voorbereiding is het halve werk. Hierbij bruikbare tips.

7 tips voor vliegen met kinderen

1. Neem genoeg snacks mee
Als je een kind hebt dat lief blijft spelen als het honger heeft, dan mag je in je handen knijpen. Maar grote kans dat jouw oogappel ook van zich laat horen als de maag begint te rommelen. Zorg daarom dat je genoeg snacks meeneemt in je handbagage om de vlucht door te komen. Kies wat hapjes uit die ze kennen en waar ze gek op zijn. Succes gegarandeerd.

2. Pak cadeaus in
Het klinkt misschien een beetje overdreven om cadeaus mee te nemen in het vliegtuig, maar dat is het niet. Niet ieder kind is gek op vliegen, dus voor deze keer is het helemaal oké om je kinderen te verwennen. Het hoeven trouwens geen dure cadeaus te zijn. Action verkoopt namelijk leuke, kleine cadeaus die niet veel kosten.

LEES OOK: 6 x de leukste peuter-proof vakantiebestemmingen in Europa

3. Trek makkelijke kleren aan
Natuurlijk is het voor jezelf fijn als je in een chillpak in het vliegtuig zit, maar let er ook op dat je kinderen makkelijke outfits dragen. Niet omdat je op het vliegveld uit de kleren moet, maar wel als er een ongelukje gebeurt en je moet helpen.

4. Zorg dat je genoeg bij je hebt om hen te vermaken
Tijdens een lange vlucht heb je wellicht méér nodig dan cadeaus om iedereen te vermaken. Zorg dat je genoeg speelgoed, knuffels en tekenboeken bij je hebt voor als het wachten of vliegen te lang duurt.

5. Houd de spullen vlakbij je in je handbagage
Hartstikke leuk als je jezelf tot in de puntjes hebt voorbereid op de reis. Maar als je alles in je grote koffer hebt gestopt heb je er tijdens de vlucht niks aan. Oeps! Zorg dus dat je de belangrijke items in een aparte tas of kleine koffer stopt, zodat je het kunt inchecken als handbagage.

6. Check van tevoren in
Nu we het toch over inchecken hebben… Door ervoor te zorgen dat je online bent ingecheckt bespaar je veel gedoe en skip je lange wachtrijen op het vliegveld. Het laatste wat je wilt doen is wachten. Gelukkig kun je vroeg voor de reis al online inchecken.

7. Geef jezelf voldoende tijd
Stressen op het vliegveld gun je niemand. Stressen op het vliegveld met kinderen is al helemaal een slecht begin van de vakantie. Gun jezelf daarom genoeg tijd om te vertrekken, zodat áls er iets gebeurt, je nog genoeg tijd hebt om je vlucht te halen en koffers in te checken.

Et voilà, vliegen met kinderen is zo slecht nog niet. Fijne vakantie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Op vliegvakantie met je kind? 7 nuttige tips om de vlucht vlekkeloos door te komen
Sluiten