Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Work & Life 9 sep 2019

Stijlvol én warm: dit zijn de voordelen van een vloerkleed in de kinderkamer

Twijfel je nog om een vloerkleed voor de kinderkamer te kopen? Niet twijfelen, gewoon doen. Er zijn namelijk talloze voordelen van een vloerkleed in de kinderkamer. Wij hebben er alvast 5 voor je.

1. Vloerkleed = warme voeten

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een vloerkleed in de kinderkamer automatisch zorgt voor warme voeten. Alleen daarom al zouden we drie vloerkleden neerleggen, want heeft niet iedereen een hekel aan koude voeten?

> Dus dít is waarom wij vrouwen altijd koude handen en voeten hebben

2. Een vloerkleed zit comfortabel

En dan bedoelen we niet alleen voor de blote billen van je kind, maar ook voor jouw knieën als je voor de drieduizendste keer op de grond zit om die Lego blokken op te ruimen.

3. Een vloerkleed maakt de kinderkamer echt af

Of je nou gaat voor een minimalistische, Scandinavische of juist ontzettend drukke kinderkamer: wij vinden dat een vloerkleed de kinderkamer echt helemaal af maakt. Met een vloerkleed hangt er namelijk meteen een andere, warme sfeer in de kinderkamer en zorgt ervoor dat de ruimte minder kil aanvoelt.

4. Ook niet onbelangrijk: een vloerkleed beschermt de vloer

Als je kinderen veel in de kinderkamer te vinden zijn en steeds op dezelfde plek spelen of rondlopen, is de kans groot dat jouw vloer daar als eerste zal slijten. Zonde! Een stevig vloerkleed kan er op zijn beurt voor zorgen dat die plekken minder snel slijten. Zo heb je dus een stuk langer profijt van die dure vloer.

5. Een vloerkleed dempt geluid (handig als er veel gespeeld wordt in de kinderkamer!)

We krijgen alleen al kippenvel als we denken aan het geluid dat een omgekieperde Lego-bak op een houten vloer kan produceren. Om nog maar te zwijgen van een omvallende Jenga-toren of elk ander willekeurig stuk speelgoed dat geen knuffel is.

Een bijkomend voordeel van een vloerkleed in de kinderkamer is dat het geluid dempt. Natuurlijk hoor je nog wel íéts vallen, maar het geluid zal een stuk minder intens zijn. Vinden je buren vast ook een stuk leuker.

Meer tips voor de kinderkamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Stijlvol én warm: dit zijn de voordelen van een vloerkleed in de kinderkamer
Sluiten