Gina Koninkx
Gina Koninkx Body 23 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Gezond aan je gewicht werken? Een voedingsschema maakt het makkelijk

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat goed zorgen voor je lichaam een combinatie is tussen sport en voeding. Je kunt nóg zo veel in de sportschool staan, als je niet op de juiste manier eet, zul je weinig resultaat boeken. Je lichamelijke doelen behalen (want tja: new year, new me) is vaak toch net even wat makkelijker met een klein beetje hulp. De voedingsschema’s van Voeda bieden een uitkomst.

Kilo’s kwijtraken: hoe werkt het eigenlijk?

In de basis is afvallen een “simpel” iets. Je lichaam heeft een bepaald aantal calorieën nodig om dagelijks goed te kunnen functioneren. Wanneer je gedurende een langere periode minder calorieën eet dan dat jouw lichaam verbrand, verlies je (in principe) gewicht.

Dit komt omdat jouw lichaam te weinig energie uit de voeding kan halen en dus lichaamsvet verbrand om de benodigde energie te verkrijgen. Hetzelfde geldt voor aankomen, alleen wordt energie hier door het eten van te veel calorieën juist opgeslagen.

De uitdaging in afvallen ligt voor velen in het vinden van een eetpatroon dat past bij wat jouw lichaam nodig heeft. Hoe weet je bijvoorbeeld hoeveel calorieën je precies moet binnenkrijgen? Hoeveel koolhydraten of eiwitten mag je en welke maaltijden passen bij je behoefte?

Afvallen met een persoonlijk voedingsschema

Een persoonlijk voedingsschema is, zoals de naam misschien al verklapt, een schema waarin de voeding is afgestemd op jouw caloriebehoefte en voedingswaarden. Anders dan bij een traditioneel dieet is een voedingsschema laagdrempelig en makkelijk vol te houden. Geen gekke exotische ingrediënten of bessensapjes uit de Himalayas, maar gewone en bekende producten verwerkt binnen gezonde maaltijden.

persoonlijk voedingsschema

Er zijn meerdere manieren om aan een eigen voedingsschema te komen. Zo kun je deze zelf samenstellen (bereid je voor, dit kost behoorlijk wat tijd) of kun je er een laten maken door een professionele voedingsdeskundige (trek je portemonnee maar). Zoals je ziet zijn beide keuzes niet optimaal. Wees echter niet gevreesd. Een nieuw bedrijf genaamd Voeda lijkt de perfecte oplossing te bieden.

Zo kom jij aan een voedingsschema

Op de website van Voeda kun je namelijk heel makkelijk jouw eigen persoonlijke voedingsschema samenstellen. Je doet dit door eerst de gratis calculator door te lopen. Hiermee bereken je in 4 simpele stappen direct hoeveel calorieën je dagelijks zou moeten eten om jouw doel te bereiken. Vervolgens wordt aan jouw uitkomst een voedingsschema gekoppeld dat volledig aansluit bij jouw caloriebehoefte.

Calorie-Calcultor

De schema’s beslaan een volledige week aan eten en zijn opgesteld uit 7 losse dagschema’s. De dagen en individuele gerechten zijn hierin volledig uitwisselbaar. Op deze manier kun je het schema meer dan een week gebruiken, en ook nog eens inrichten op een volgorde die jij het fijnst vindt.

Naast de 7 dagschema’s vind je tevens lekkere avondrecepten die je ook gemakkelijk voor alle hongerige mondjes in jouw huis kunt klaarmaken. Ook bevat elk voedingsschema een uitgebreide boodschappenlijst waarmee je direct alle nodige producten voor de week in huis kunt halen.

Dus, geef al die goede voornemers voor dit nieuwe jaar nou niet direct op en begin met het berekenen van jouw caloriebehoefte. Wat heb je te verliezen? Behalve dat gewicht natuurlijk.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gezond aan je gewicht werken? Een voedingsschema maakt het makkelijk
Sluiten