Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten 4 jun 2019

Snel, voedzaam en vegan: het power ontbijtje waar elke moeder blij van wordt én energie van krijgt

Nog voor de wekker gaat is het een chaos in de ochtend. Je moet naar je werk, de kids naar de opvang en dat verloopt negen van de tien keer nooit zoals gepland. Wat jij nodig hebt is energie. Een voedzaam ontbijtje dat je snel kunt maken en waar je tot de lunch op kan teren.

Zet de kids maar even op de triptrap met hun bammetje, dan kun jij even snel voor jezelf dit ontbijtje klaarmaken. Veel tijd heb je namelijk niet nodig voor deze heerlijke smoothie bowl.

Voedzaam ontbijtje in de ochtend

Dit ontbijtje is vegan, voedzaam en snel klaar te maken en dat zijn precies de drie dingen die jij nodig hebt. Als je het druk hebt in de ochtend sla je al snel je ontbijt over maar dat is nou juist het slechtste wat je kunt doen.

Ingrediënten voor de smoothie bowl

* 200 ml kokoswater
* 1 banaan
* 300 gram rood fruit (uit de diepvries of vers)
* geraspte kokos
* granola

Het enige wat je nodig hebt is een goede blender. Doe de banaan, het fruit, kokoswater en geraspte kokos in de blender en mix het tot een geheel. Giet het in een bakje en strooi er nog wat kokos en granola overheen. Je kunt de bowl verder nog versieren met alle soorten fruit die je maar lekker vindt. Tip: leg er wat vijgen bovenop. Heerlijk.

Dat ontbijtje ziet er dan ongeveer zó uit:

Verschillende varianten op dit ontbijtje

Je kunt eindeloos variëren met dit ontbijtje en je hoeft je helemaal niet aan deze ingrediëntenlijst te houden. Het is namelijk ontzettend lekker om ook eens af te wisselen. Verruil het rode fruit bijvoorbeeld eens voor mango en munt. Mmmm. Zo heb je elke dag een ander ontbijtje voor je op tafel staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Snel, voedzaam en vegan: het power ontbijtje waar elke moeder blij van wordt én energie van krijgt
Sluiten