Renée
Renée Persoonlijk 22 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Als je deze simpele truc toepast, slaap je vanavond als een roosje

Het is de droom van iedere moeder: eindelijk weer eens acht uur per nacht slapen. Tegenwoordig ben je waarschijnlijk al blij als je in de buurt van de zeven uur komt. Maar wist je dat er een tip is waardoor je makkelijker voldoende slaap krijgt?

Hoeveel slaap nodig?

Als jij je lichaam iedere dag belooft om écht acht uur te gaan slapen is het belangrijk om te denken aan de zogenaamde sleep opportunity. Matthew Walker, auteur van het boek Why We Sleep, vertelt dat je nooit het aantal uur haalt als je de tijden niet uitstippelt.

LEES OOK: Onderzoek zegt dat structureel te weinig slaap je hersenen aantast

Hoe werkt sleep opportunity?

Volgens Matthew is het geheim van een goede nachtrust simpel. Reken uit hoeveel uren je nodig hebt plus de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen. Wil je acht uur slapen en sta je ‘s ochtends om half zeven op? Maak dan de volgende rekensom.

Voorbeeld

Je leest nog een half uur in bed en daarna heb je een kwartier nodig om in slaap te vallen. Dan ga je om kwart voor tien naar bed om tot kwart over tien te lezen. Om uiterlijk half elf sluit je je ogen. Dan haal je daadwerkelijk de acht uur per nacht. Nu gaat het in werkelijkheid ongetwijfeld negen van de tien keer niet lukken, maar het is wel een mooi streven voor alle moeders die wat extra slaap kunnen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme