Sherita Jager
Sherita Jager Kids 27 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeders let op: volg deze regels en wees geen ‘eikel-mam’

Misschien heb je nooit eerder van de moeder-club gehoord, maar zodra je mama wordt, ben je automatisch lid van deze beruchte club. Gefeliciteerd! Met deze tips zorg je ervoor dat je na de eerste felicitaties een bejubeld lid van deze club van mama’s blijft. Wel zo fijn, want als je eenmaal lid bent, kom je er nooit meer uit!

Laat je huis onopgeruimd

Maak je huis niet schoon als er andere moeders langskomen. Met een opgeruimd en schoon huis leg je de lat hoog voor andere moeders, die zich ook nog eens druk gaan maken om hun eigen huis als jij de volgende keer langskomt. Verwacht ook niet dat wij onze huizen schoonmaken voordat je langskomt.

Bekritiseer andermans kinderen niet

Het maakt niet uit of een andere moeder zeurt over haar eigen kind; doe niet mee. Ze heeft het recht als moeder om over haar kind te zeuren, jij niet. Knik met je hoofd, zeg haar dat ze goed bezig is en stel haar voor een wijntje te drinken.

3 type moeders die je níet in je leven wilt hebben

Overdrijf de niet-feestdagen niet

Valentijnsdag? Halloween? Dierendag? Dit zijn geen echte feestdagen! Het is prima om ze tussen neus en lippen door te vieren. Een gezellig drankje thuis, een slinger hier of daar, maar daarmee is het klaar. Stop met het versieren van je hele huis en het maken van feestdagenthema-eten en knutselwerken. En wat je ook doet, geef geen cadeaus. Dat maakt het echt onmogelijk voor de rest van ons.

Help andere moeders

Heb je net met je kinderen over de bloemetjes en bijtjes gesproken? Heb je vertelt waar de Sint vandaan komt? Vertelt over de Tandenfee? Heb je besloten de eerste mobiele telefoon te kopen? Help dan een moeder die op zoek is naar inspiratie of informatie over dit onderwerp. Let wel, dring je niet op! Daarmee komen we meteen op het laatste punt:

Geef geen oordeel of ongevraagd advies

Heb je een sterke mening over fles- of borstvoeding? Wanneer en hoe ouders de zindelijkheid moeten trainen? Over co-slapen? Over werken of thuisblijven? Houd ze voor jezelf. We doen allemaal wat we moeten doen om van de kindertijd de mooiste tijd te maken, en hoe moeilijk het soms ook is, we maken er het beste van. Tenzij iemand specifiek om je advies vraagt, houd je die dus voor je. Dat geldt ook online, want op online betweters zit ook niemand te wachten.

Door: Sherita Jager

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeders let op: volg deze regels en wees geen ‘eikel-mam’
Sluiten